ספורט ושאלת החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

08/05/2007 | 10:34 | מאת: עמירה

שלום רב, שמי עמירה, אני בת 56 ומועמדת מזה שנים אחדות להחלפת מפרק ירך שמאל. .בעברי CDH ,ולאחר מכן בגיל 10 Perthes . בגיל 17 עברתי ניתוח אוסטאוטומיה שהחזיק יפה מאז ועד היום כולל 3 לידות. כיום אני מתקשה בהליכה סובלת מכאבים, מוגבלת בתנועות אחדות (גריבת גרביים למשל) ויחד עם זאת מתפקדת באופן כמעט מלא ומנסה לדחות את הניתוח עד כמה שאוכל, כאשר מידי פעם אני נזקקת למשככי כאב כמו Celcox או Arcoxia אך לא על בסיס יומיומי. כעת התחלתי להתעמל בפילטיס (מתוך חשש שאתנוון אם לא אעשה שום כושר) ובמקביל אני מאד מאד רוצה להתחיל לרכב בעדינות על אופניים למרות המגבלה הקשה בירך. האם אתה חושב שבכך שארכב (בתנאי שאוכל כעקרון לעשות זאת) אגרום לנזק נוסף למפרק ההרוס ממילא, שכן ראש של הפמור נראה כמו שולחן, וניתוח הוא אך שאלה של זמן. אם לא רכיבה על אופניים (מדובר במישור ולא במאמץ שיכאיב למפרק) מה התחליף במצב שכזה? אודה לך על תשובתך עמירה

08/05/2007 | 23:46 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום עמירה. יתכן ואופניים גבוהות, כלומר אופניים שהרגליים נמצאות למטה ולא לפנים. במידה ואת מתקשה, מה שהכי מומלץ במצבך זה - אימונים בבריכה. לא רק שחייה ( כמובן שלא חזה ) אלא הליכה במים, תרגילי התנגדות כנגד המים גם לידיים וגם לרגליים. בכל מקרה, מאחר ואת מאובחנת CDH, אני לא ממליץ לך לדחות את הניתוח עד אין קץ, מאחר ואת תהרסי גם את ע"ש המותני ( אם הוא עוד לא הרוס ). בהצלחה.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל