חבלה קרסול לפני 3 חודשים מאז לא דורך על הרגל

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

17/11/2017 | 11:01 | מאת: אלחי

3 חודשים לאחר חבלה בקרסול ימין עם כאבים וקשיי דריכה חשד ל CRPS ממצאים : בןצעה בדיקה תלת שלבית מכוונת לאזור גפיים תחתונות. בבדיקה תלת שלבית הודגמה פרפוזיה ומאגר דם מינמליים בולטים יותר באזור קרסול ימין לעומת שמאל. בשלבים המאוחרים הודגמה קליטה בולטת יותר באזור מללאוס לטרלי , MIDFOOT , ומפרקי הרגל הקטנים הדיסטליים. בסריקה הכל גופית הודגמה קליטה מעט לא אחידה לאורך עמוד השדרה ללא מוקדים פוקליים חשודים. פרט לכך לא הודגמה קליטה פתולוגית בשאר הסריקה. לסיכום : הממצאים בקרסול וכף רגל ימין אינם חד משמעיים. בהעדר פרפוזיה ומאגר דם פריארטיקולריים משמעותיים האבחנה של CRPS פחות סבירה אך כמובן לא ניתן לשלול זאת בוודאות. קליטות מוגברות ב MIDFOOT וממללאוס לטרלי יכולים להתאים לממצא חבלתי וככל הנראה גם ארטירטיס פוסט חבלתי של עצמות הרגליים. לא ניתן לשלול בוודאות פגיעה מסוג LISFRANK. לקורלציה קלינית/ הדמייתית נוספת במידת הצורך. אשמח להסבר . עברתי גם ct ששם אובחן חשד לקרעים ברצועות atfl ואי סדרים ברצועות

לפי מה שתואר יש נזק כתוצאה מחבלה .פגיעה ב ATFL (רצועות באיזור קרסול) תופעה שבדרך כלל נגרמת בנקע/שבר תלוי באבחנה. ממליץ ראשית להכניס את הרגל למקבע קרסול - ומוזמנת להמשך יעוץ 0509705544 03-6565290

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל