כאבי שרירים לאחר מאמץ

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

22/03/2007 | 22:32 | מאת: שרית א

ד"ר גורן שלום רב אני בת 38 ומבצעת פעילות אירובית שךש פעמים בשבוע . בזמן האחרון אני סובלת בשעות שאחרי הפעילות מהתכווצות בשרירים בעירק ברגליים. ממה זה נובע כיצד מטפלים וכיצד מונעים כאבים אלו?

25/03/2007 | 23:44 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום שרית. עקב טעות דפוס, לא יכולתי להבין האם מדובר בשלוש פעמים בשבוע או 6? בכל מקרה, יתכן ומשך / עומצת הפעילות שאת עושה, אינה תואמת את היכולות שלך. במקביל יש לבדוק האם התזונה שלך מספקת את הנדרש כדוגמת מגנזיום, אבץ, ויטמין B12, ואשלגן. ( כל החומרים שציינתי חשובים מאד בתהליך הכיווץ של השריר ). מה שאני מציע, זה לשנות לתקופה מסויימת את האימון האירובי הקבוע שלך לאימון אירובי מסוג אחר. למש"ל, במידה ואת רצה, עברי למכשיר קרוס טריינר או לאופניים. לאחר שתראי שאין יותר כיווצי שרירים, תוכלי לחזור בהדרגה לאימונים הישנים שלך, בשילוב עם החדשים.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל