יעוץ על צריכת תוספים??

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

20/01/2008 | 22:31 | מאת: רן

אילן ללבניקוב שלום רב ראשית תודה על העצות המועילות והמענינות בפורום שתמיד טוב לקרוא*** אבקש להתיעץ איתך על נטילת תוספים: אני בן 40 בד"כ בריא למעט רמת אנרגיה נמוכה ,כולסטרול גבולי שכיום מאוזן טוב ע"י פעילות גופנית ותזונה סדירה .יש אלרגיות לאבקנים ולאבק אני נוטל בבוקר על קיבה ריקה עם כוס מים מעורבבים עם פסליום 1 כדור אסטר סי 1000 מ "ג לא חומצי של סופהרב 1 כדור פנאקס ג'ינסנג 520 מג של now 1כדור Q10 מג60 של סופהרב 1 כדור תמצית עלי זית 564 מג של סולגאר 1כדור חילבה 644 מג של סולגאר בהתיעצות עם נטורוןפטית היא המליצה להמנע מהנ"ל בטענה שזה מפעיל את האדרנל שלי יותר מדי ומעמיס על פעילות הכבד .המלצתה היתה לקחת ויטמין סי 500 מג בלבד ואומגה 3 שאלתי אליך ? האם המינונים והתמהיל נכון ? האם אתה ממליץ להוסיף כדור "מאקה " לתמהיל הנ"ל לתוספת אנרגיה? בעבר הייתי נוטל גם אסטרגולוס למניעת אלרגיה ,האם מומלץ לחזור וליטול . האם כדורי שום מומלצים ? מה דעתך על תוספת ויטמין אי מנבט חיטה כנוגד חימצון האם יש צורך ? משאלותי ניתן להסיק שאני "פריק " של תוספים מתוך מודעות וידיעה עצמית רחבה כך שהמלצתה של הנטורופתית לחדול משימוש בהם מדאיגה אותי. אני מודה לך על עיונך בבקשתי ועל תשובותיך המשכילותאלי ובפורום. תודה רן

רן שלום, ראשית כל אני שמח שאתה מתעניין בצמחי מרפא, אני תמיד מעדיף אותם על פני התרופות הרגילות מהסיבות הידועות של תופעות לוואי וכדומה. לגבי הכדורים שאתה נוטל אין כל מניעה לקחתם ביחד לחיזוק כללי של הגוף ולשמיר על חיוניות. לגבי המאקה הוא יכול להחליף את הג'ינסנג והויטמין C שכן הוא צמח מצויין(המאקה) לחיזוק כללי של הגוף מבחינה פיזית ונפשית(כלומר מרגיע מתחים וסטרס). לחיזוק מערכת החיסון אני ממליץ מאוד על צמח האוניה דה גאטו במקום השום והאסטרגלוס. תוכל לקרוא עוד על הצמחים הללו באתר www.medicalherbs.co.il אל דאגה ושבת נהדרת.

27/01/2008 | 21:44 | מאת: רן

אילן שלום תודה רבה על תשובתך , אשמח לנסות את המאקה מבטיח לדווח בפורום על ה,אפקט" לך ולגולשים. רן

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה