רודיולה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

11/09/2007 | 15:44 | מאת: נתן

לאילן שלום וחג שמח! אשמח לשמוע דעתך בנושא במידה והגעתי לפורום מתאים פחות או יותר. התחלתי לקחת שורש רודיולה של סולגאר - זה 350 מ"ג בטבליה. הבעיה שהוא מאוד מעורר אותי. וקשה לי לישון בלילה אפילו אם אני לוקח רק חצי טבליה. התקשרתי לתמיכה של סולגאר וגם שאלתי בפורום נטורופתיה ושניהם אמרו לי שהוא בכלל לא אמור לעורר... אלא לשפר את השינה... שמע , אני חייב להגיד שמשהו פה פשוט לא מסתדר לי... אני מרגיש שמסתירים את התופעת לוואי הזאתי או משהו כזה אין מצב שהדבר הזה לא מעורר!! אומרים שהוא מעלה רמות סרוטונין ודופאמין... נו?? קפה מרים רמות דופאמין... קוקאין.... טוב לא משנה... שורה תחתונה - מה נסיונך,דעותייך וידעותייך אודות מוצר זה - האם הוא באמת לא אמור לעורר? תודה! נתן!

שלום נתן, לצמח הרודיולה סגולות מרפא רבות וטובות. לפי מחקרים עדכניים מצאו שהמנגנון בו הצמח עובד הוא מורכב ופעולתו ניכרת במערכות הגוף השונות בו זמנית. ביכולתו למנוע את הירידה ברמת הדופמין והסרוטונין במוח בזמן סטרס וכך לתמוך בפעילות המנטלית והפסיכולוגית ולחזק את מערכת העצבים. הוא תורם לחיזוק תפקודי הגוף והאון המיני. מסייע להגנה על שריר הלב בזמן מתח ולחץ. לא ידוע לי על כל תופעות לוואי בשימוש בצמח. מה שכן הוא אינו מומלץ לשימוש למי שנוטל כדורים אנטי דיכאוניים ממשפחת MAOI וSSRI'S. אם הצמח גורם לך לתופעות אחרות מהרגילות הייתי ממליץ לך לנסות צמחים אחרים המשמשים לאותה המטרה, תוכל למצוא ייעוץ נוסף באתר www.medicalherbs.co.il שנה טובה ובריאה.

12/09/2007 | 09:21 | מאת: נתן

תודה על התשובה, קראתי עכשיו כמה שעות על אדפטוגנים באינטרנט ובאמת יש מבחר לא קטן של סוגים. מה שלא הצלחתי למצוא הוא מה האדפטוגן או האדפטוגנים המומלצים ביותר להקלה על הגוף במצב סטרס ומתח. מה המלצותייך בנושא?

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה