כאבי שרירים נודדים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

13/01/2014 | 11:20 | מאת: יהודית

שלום לך אני סובלת כבר המון שנים מכאבי שרירים תפוסים כרונית בעורף בצוואר ובשריר הלסת, אשר מקרין לי גם כאב לעין וללחי ולפנים ולפעמים בכתפיים ובצד במותן, תופעה זו משתנה מצד לצד פעם בצד הימיני של הגוף ופעם בצד השמאלי , יש לציין שבזמן מתח נפשי הכאבים גוברים וגם התכווצות השרירים, רמוטולוג איבחן זאת כפיברומיאלגיה כמו כן סובלת מעייפות כרונית וחולשה, איזה תוספים וצמחים היית ממליץ לטיפול בבעיה זאת, האם תוסף של חומצה מאלית עוזר לכאבים הכרוניים, האם כדאי לטפל גם במתח ולחץ

יהודית שלום, לפי מה שציינת אכן מדובר בפיברומיאלגיה(בעיקר העייפות הכרונית), אך כדי להיות מדויק יותר אני ממליץ לך על איבחון אירידיולוגי(דרך קשתית העין), שלאחריו ניתן יהיה לדעת אילו מערכות גוף חלשות אצלך מלידה אשר גורמות לך לסימפטומים שאת מרגישה כיום. ייתכן וישנן מערכות נוספות הזקוקות לחיזוק כגון: מערכת העצבים, מערכת העיכול, מערכת הורמונלית וכדומה ולכן חשוב לעשות את האיבחון האירידיולוגי. לאחר האיבחון המדויק ניתן יהיה להתאים לך את התזונה הנכונה כולל תוספי מזון וצמחי מרפא אשר מחזקים את המערכות החלשות בצורה טבעית וללא תופעות לוואי, אשמח לעמוד לרשותך גם בכך, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה