ריבוי תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

22/04/2012 | 19:55 | מאת: שולי

ברצוני לשאול על שילוב של כמה תרופות. אבי בן 79 עבר השתלת קוצב לב עקב פרפורים בלב וקצב לא סדיר.הוא מקבל תרופות: tambocor.omepradex.cardilok.procor.simvacor.mic ropirin.ocsaarr השאלה שלי האם הטמבוקור והפרןקור זה לא יותר מידי. האם אתה חושב שיש יותר מידי כדןרים כפולים.אשמח מאוד לקבל תשובה .אבי לא מרגיש טוב עם הכדורים ויתכן שיש צורך לשינו.

שולי שלום רב, ישנן מספר אינטראקציות חשובות בין התרופות שאביך נוטל והן: 1. בין הפרוקור ולסימבקור. שילוב זה עלול לגרום להגברת תופעות הלוואי של הסימבקור ובכך להרס תאי השריר, לעייפות ולחולשת שרירים ולפגיעה בתפקודי הכליות ולכן חשוב להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול. 2. בין הטמבוקור לבין הפרוקור. שילוב זה עלול לגרום לתופעות לוואי הקשורות בתפקוד הלב ולכן חשוב להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול. 3. בין הפרוקור לבין הקרדילוק. שילוב זה עשוי לגרום לדופק איטי ולבעיות לב ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול. 4. בין הטמבוקור לבין הקרדילוק. שילוב זה עשוי לגרום לדופק איטי ולבעיות לב. יש לשים לב לשינויים בדופק הלב, לסחרחורות ולעייפות מוגברת ולהיוועץ ברופא לגבי המשך הטיפול. 5. בין האומפרדקס לבין הסימבקור. שילוב זה עשוי לגרום לתופעות לוואי מוגברות של הסימבקור ובכך לחולשת ועייפות שרירים ואף לכאבים בשרירים. 6. בין המיקרופירין לבין האוקסאר. שילוב זה עשוי להפריע לפעילות האוקסאר ובכך להעלות את לחץ הדם ואף לגרום לבעיות בכליות ולכן יש להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי המשך הטיפול. 7. בין האספירין לבין האומפרדקס. שילוב זה עשוי להפריע לפעילות האספירין(מיקרופירין) ובכל להפחית את השפעתו מדללת הדם של האספירין. 8. בין האספירין לבין הקרדילוק. שילוב זה עשוי לגרום להפחתת השפעת הקרדילוק ובכך להעלאת לחץ הדם ולכן יש להיוועץ ברופא לגבי המשך הטיפול. הייתי ממליץ לך לבדטק את שילובי התרופות עם הרופא המטפל של אביך כיוון שיש חשיבות רבה לזמני נטילת התרופות ובמניעת האינטראקציות ביניהן. כמו כן, ניתן בהחלט לסייע לאביך על ידי יעוץ נטורופטי/רוקחי מתאים הכולל תזונה נכונה למצבו וצמחי מרפא המחזקים אתכל המערכות החשובות בצורה טבעית וללא תופעות לוואי, אשמח לעמוד לרשותך, שבוע טוב ובריא וחג שמח, אילן. 0528077713

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה