סבוריאה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

31/03/2012 | 14:30 | מאת: צחי

האם אתה ממליץ למי שסובל מסבוריאה בפנים על כמוסות של סבוקלם האם הם יעילות?

צחי שלום רב, על מנת למנוע את התפרצות הסבוריאה יש להקפיד על טיפול טבעי משולב,הכולל קרם חיצוני ותזונה וצמחי מרפא לטיפול פנימי. בטיפול החיצוני יש להשתמש בתכשירי דרמו-קוסמטיקה עדינים המרגיעים את העור ופועלים לאיזון הפרשת הסבום. מטרת הטיפול הפנימי להעניק לעור את הרכיבים הדרושים לו לשמירה על בריאותו. מומלץ לאכול מאכלים המכילים חומצות שומן חיוניות, כמו אבוקדו, טחינה, דגי ים צפוני, קטניות ודגנים מלאים, ולצמצם צריכת שומנים מהחי, מזון מטוגן ושומני, ממתיקים טבעיים תבלינים חריפים, סוכר/קמח/אורז לבן וצבעי מאכל. יש מגוון רחב מאוד של תוספי מזון שניתן להמליץ עליהם: נוגדי חמצון, כמו ויטמינים A ו-E, קו-אנזים Q10, חומרים מנקי רעלים, כמו צמח השינן (Taraxacum), תלתן אדום, סרפד ושן הארי (Dandelion); חומרים אנטי-דלקתיים, כמו כורכום ואבץ. בנוסף לתוספים אלו מומלץ לצרוך צמחי מרפא המשקמים ומרגיעים את העור כגון: גוטו קולה, ברבריס ואוניה דה גאטו, ואומגה 3 (EPA+DHA). לפי מה שקראתי כמוסות סבוקלם עשויות להועיל במצב של סבוריאה בצורה פנימית על ידי שיקום העור מבפנים והרגעת האדמומיות והגירויים. לגבי קרם טבעי לטיפול בסבוקלם הייתי ממליץ לך על קרם טבעי המכיל את צמחי המרפא הבאים: קלנדולה, אלוה ורה, ברדנה ואובליפיחה. שבוע טוב ובריא וחג שמח, אילן.

02/04/2012 | 08:02 | מאת: צחי

איך נקרא הקרם שאמרת לקראת הסוף שמכיל קלנדולה,אלוורה,ברדנה ואובלפיכה ? תודה רבה חג שמח

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה