5HTP -סכנה?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

23/03/2012 | 20:40 | מאת: מודאג

לקחתי אתמול בלילה את התוסף 5HTP במינון נמוך של כ-50 מ"ג,של חברה מוכרת בשם NOW, לאחר כ-30 דקות בערך מנטילת התוסף התחלתי להרגיש לחץ חזק בחזה, קושי לנשום, הרגשתי דופק מהיר, ותחושה שאני הולך לקבל דום לב כל שניה, לא יודע אם התוסף הזה גרם לי להתקף פאניקה חמור או שהוא משבש את המערכות הפיזיולוגיות בגוף....לאחר 3 שעות שאני שותה מים ומנסה לנשום עמוק כדי להרגע הצלחתי להרדם ואז פתאום הרגשתי דפיקות לב והתעוררתי בבהלה מהשינה מחשש שאני עומד למות, זה קרה לי פעמיים שלוש בלילה וזה היה פשוט סיוט כל הלילה הזה... מדוע נגרמו לי כל התופעות הללו?האם אלו תופעות לוואי שאמורות להופיע?האם ייתכן שהתוסף יכול לגרום לאיום ממשי על החיים? שמעתי שבעבר היו מקרי מוות מתוסף זה, אך זה היה לפני 20 שנה בערך... אשמח לקבל תגובה לנושא...

שלום רב, ייתכן והתופעות הללו שאתה מתאר נגרמו בעקבות שימוש ב-5HTP ולכן הייתי ממליץלך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי המשך הטיפול. התופעות שציינת נדירות למדי אז הייתי ממליץ לך לא להשתמש במוצר הנ"ל אלא להיוועץ במומחה לצמחי מרפא לפני שימוש בתוספי תזונה למיניהם, שבוע טוב וחג שמח, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה