זרעי צ'יה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

14/02/2012 | 16:25 | מאת: משה

שלום אילן מה התןעלת הבריאותית בזרעי הצ'יה? וכיצד צורכים אותם? משה

משה שלום רב, זרעי הצ'יה משמשים כבר שנים רבות בתרבויות השונות( אינדיאנים, מזרח ומערב) לטיפול במטרות רבות ומגוונות הודות למרכיבים הנפלאים שהם מכילים כולל ויטמינים, מינרלים וחומצות שומן מסוג אומגה 3 ו-6. על מנת לקבל את השמנים החיוניים, אומגה 3 ואומגה 6, מומלץ לטחון את הזרעים בסמוך להגשתם. ניתן להוסיפם לסלטים, לירקות מאודים ולתבשילים אחרים. שילוב אומגה 3 בתזונה היומית חשוב מאוד לשמירה על זרימת הדם התקינה ופעילות המערכת הקרדיו-וסקולרית. כמו כן, צריכת אומגה 3 מפחיתה את הסיכון לסרטן ולדלקות ומשפרת את מצב הרוח. כדי לקבל בערך כפית אומגה 3 מזרעי הצ'יה יש לאכול כ-3 כפות זרעי צ'יה טחונים ליום. ניתן בנוסף לקבל את האומגה 3 גם מכמוסות שמן פישתן בריכוז 1000 מ"ג, יש לקחת כדור אחד פעמיים ביום לאחר הארוחה. בכל מקרה של נטילת תרופות מדללות דם(קומדין, אספירין וכדומה) חשוב להיוועץ במומחה לתרופות וצמחי מרפא בכדי למנוע אינטראקציות מיותרות ולהתאים את הטיפול הטבעי לכל מטופל לפי מצבו הפיזי והנפשי, שבוע טוב ובריא, אילן.

17/02/2012 | 10:34 | מאת: משה

תודה על תשובתך המהירה אם צורכים זרעי פשתה ככף וחצי ליום,בבוקר,האם צריך לותר על זרעי הצ'יה? או אם נצרוך כף וחצי צ'יה בערב,למשל,יהיה לצ'יה ערך מוסף. תודה מראש משה

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה