כורכום

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

24/12/2011 | 08:26 | מאת: תמר

האם עדיף לקחת אותו בכדור, או את התבלין עצמו ? והאם אפשר לשלב אותו בטיפול בדלקת אוטואימונית בכבד בנוסף לסטירואידים שאני נוטלת מידי יום ?

תמר שלום רב, אני תמיד ממליץ לקחת את צמחי המרפא בצורה של תמצית תיקנית כלומר בטיפות מרוכזות של הצמח כיוון שכך ספיגתם אופטימלית ופעילותם מהירה יותר מאשר בכדורים(אלא אם יש חומציות יתר בקיבה או אולקוס). לטיפול בדלקות (גם אוטואימוניות), הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי בקליניקה, כיוון שחשוב לבדוק גורמים נוספים הקשורים בדלקת לפני המלצות לטיפול. לאחר איבחון אירידיולוגי מדויק ניתן יהיה להתאים לך תזונה אישית וצמחי מרפא אשר מטפלים בדלקות אך בלי לגרום לאינטראקציות בין תרופתיות. הכורכום הוא צמח מצוין לטיפול ומניעת דלקות כרוניות ואני ממליץ לקחת אותו כתמצית בטיפות מרוכזות, ניתן לקחת 30 טיפות 4פעמים ביום בקצת מים לאחר הארוחה. הייתי ממליץ לך גם לקחת פורמולה טבעית לניקוי הגוף מרעלים ובעיקר לחיזוק הכבד ולטיהורו מהתרופות כיוון שיש רעילו מצטברת המחלישה אותו ולכן חשוב לנקות אותו מהפסולת והרעלים. אשמח לעמוד לרשותך גם בכך, שבוע טוב ובריא וחג שמח, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה. מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית. 0528077713

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה