דיכאון חזק כתופעת לוואי של ריטלין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

25/09/2011 | 11:55 | מאת: רונן

אני נוטל ריטלין מזה חודש בערך ללמידה במבחנים, לאחרונה התחלתי להרגיש שמפעם לפעם אני מרגיש דיכאונות ממש חזקים בזמן הנטילה של הכדור עד כדי תחושה של עצב כבד,תחושה של חוסר שליטה בחיי,אובדן מוחלט,בעבר היה לי דיכאונות אבל בצורה ממש מינורית(דיסתמיה) אך לאחר שהתחלתי עם הריטלין ממש התחלתי להרגיש דיכאונות כבדים עד אשר משתקים אותי,ולאחר שההשפעה של הריטלין עוברת אני חוזר להרגיש יותר טוב מבחינת מצב רוח,האם ידוע לך על תופעה כזאת?האם ייתכן שההפרעות קשב וריכוז שלי נובעות בכלל מחוסר בסרטונין והגוף שלי בכלל לא צריך את הריטלין והוא רק מחמיר את ההפרעות קשב שלי ואת הדיכאון למצבים קיצוניים?האם יש דבר כזה הפרעות קשב וריכוז כתוצאה מחוסר בסרטונין עקב הפרעות חרדה ודיכאון או שכל הפרעות הקשב והריכוז הן תוצאה של חוסר בדופאמין? כמו כן שאני נוטל את הריטלין אני מרגיש שאני נמצא בתוך "בועה" כזאת ושאני כאילו לומד כמו מעיין רובוט אבל אני כן יושב ולומד אבל שאני מסתכל אח"כ אני בקושי זוכר מה למדתי או עשיתי,למרות שכאשר אני לומד בלי ריטלין בחיים אין לי את התופעה הזו ואני גם לומד יותר מהר,הריטלין עוזר לי רק בעניין של החוסר מוטיבציה ללמוד ואז אני יושב ולומד שעות למרות שהתפוקה שלי נמוכה בהרבה אבל ללא הריטלין אני יושב בקושי שעה ללמוד ועוזב את זה,האם ייתכן שהריטלין במקרה שלי עושה לי הרבה יותר נזק מתועלת?האם נתקלת בעבר במקרה כמו שלי?מה הטיפול המומלץ במצב כמו שלי כדי שבאמת אצליח לשבת וללמוד אבל בצורה יעילה ושלא ארגיש סוג של "בועה" בזמן שאני לומד והחומר לא יכנס כמו שצריך... ניסיתי בעבר גם לטפל בדיכאון בוולבוטרין,והתרופה לא השפיע בכלל על הדיסתמיה, ייתכן שכל הבעיות שלי נוסעות ממחסור בנויטרמיסטור אחר כגון סרטונין או גאבא ונטילה של תרופות שמגבירות דופאמין גרמו לי בעצם להצפה של דופאמין במוח ולתחושות האלה ויחד עם דלדול בסרטונין שהיה לי מחסור בו מלכתחילה ובגלל זה הגעתי לאפיזודות דכאוניות קשות ?

רונן שלום רב, כפי שידוע לך לריטלין יש תופעות לוואי מוכרות ובהן: התמכרות, מתח ועצבנות, בעיות שינה, ירידה בתיאבון, כאבי בטן, דופק מואץ. ישנן תופעות לוואי נדירות יותר כגון: לחץ דם גבוה, בעיות לב, חרדות, דמיונות שווא, דיכאון, בעיות עור, דלקות בדרכי השתן וכדומה. הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי בכדי לדעת מה הסיבה האמיתית לסימפטומים שאתה חש(בעיות זיכרון וריכוז) ולהתאים לך תזונה אישית לפי מצבך הפיזי והנפשי כמו גם צמחי מרפא מצוינים המשפרים מאוד את יכולות המוח כולל הריכוז והזיכרון בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי, אשמח לעמוד לרשותך, שנה טובה והצלחה בבחינות, אילן ללבניקוב. 0528077713

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה