הבדל בין סוגי גינסנג

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

21/10/2010 | 09:22 | מאת: טל

מה ההבדל בין גינסנג קוריאני לג'ינסנג סיבירי ואיזה מהם עדיף למצבי לחץ?

טל שלום רב, אלו הם 2 סוגים שונים של ג'ינסנג מאותה המשפחה אך מטרותיהם מעט שונות. לג'ינסנג הקוריאני השפעה ממריצה ומעוררת חזקה על מערכת העצבים ומערכת הנשימה, הוא מגביר את רמת האנרגיה בגוף ולכן, מומלץ למצבי חולשה כללית, עייפות וכושר ירוד. בעל השפעה מעוררת על האון המיני של הגבר. מקל על תהליכי הזדקנות ומשפר את איכות החיים בגיל המבוגר. מסייע במצבי אנמיה ,חסר תיאבון, התאוששות מסטרס, מניתוחים וממחלות ממושכות. משפר ייצור אנרגיה בגוף ומעודד שריפת שומנים. משפר ביצועים אצל ספורטאים. ישנן הגבלות חשובות לשימוש בג'ינסנג הקוריאני והן: לא מומלץ במצבים של עצבנות וחרדה, במחלות-לב וביתר-לחץ-דם. לא מומלץ ליטול לפני שינה. לגבי הג'ינסנג הסיבירי: הוא מחזק את פעילותה של מערכת החיסון ומסייע במניעת מחלות. מחזק את מערכת העצבים ואת בלוטת האדרנל, לכן מקל התמודדות עם מצבי לחץ. משפר ריכוז, תפקודים קוגניטיביים וזיכרון. ההגבלות על השימוש בג'ינסנג הסיבירי דומות לאלו של הקוריאני. למיטב ידיעתי הג'ינסנג הקוריאני חזק יותר מהסיבירי והשפעתו מהירה יותר במצבי לחץ וסטרס. הג'ינסנג הסיביר נועד יותר לחיזוק מערכת החיסון וחיזוק כללי של הגוף. שבוע טוב ובריא, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה