מולטי ויטמין להריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

17/05/2007 | 10:03 | מאת: דנה

שלום, אני בחודש שישי להריוני. עד לפני יומיים נטלתי מולטי ויטמין פרנטאל שקיבלתי בסבסוד ממכבי (אין לי אפילו מושג של איזו חברה. זה מה שהרופא רשם, זה מה שנתנו לי בבית המרקחת). רק עתה התוודעתי לסכנה שבנטילת ויטמין A בהריון ולהפתעתי גיליתי שהפרטאל שלי מכיל 1500 יחב"ל. אני מבינה שזו לא כמות מסוכנת אבל בכל זאת עברתי לפרנטאל של סולגר שאמנם אינו מכיל ויטמין A (אלא רק בטא קרוטן) אך מכיל כמויות לא גבוהות מכל שאר הויטמינים (ביחס להמלצת RDA). על הבקבוק של סולגאר רשום כי כמות מומלצת היא 3-4 כמוסות ליום עם האוכל. שאלתי היא, האם אכן לצרוך 3-4 כמוסות ליום או שזה מוגזם. יש לציין שאני אוכלת בריא למדי ומשתדלת לכלול את כל אבות המזון אבל, מעדיפה להיות שקטה עם השלמה נכונה של ויטמינים מצד אחד ומצד שני לא להפריז. תודה על ההתיחסות. דנה.

שלום דנה ותודה על פנייתך, אני אוהב להיות זהיר ביותר בכל הקשור לתקופת ההריון וההנקה ולכן הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שלך, שמכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום הרפואה. יש הנחיות מפורטות בכל הנוגע ללקיחת ויטמינים ותוספי מזון בתקופת ההריון וכמו שהייתי מייעץ לאישתי כך אני מייעץ לך לפנות לרופא המטפל ואני בטוח שהוא האיש המתאים ביותר לענות לך על שאלתך. בהצלחה ושבת נהדרת.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה