נשירת שיער- צמח המאקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

26/08/2010 | 20:30 | מאת: דורית

האם צמח המאקה מתאימה גם לנשירת שיער אצל נשים? אני בת 40 יש לי נשירת שיער חזקה כבר תקופה ארוכה שמאד מטרידה . השיער שלי נהיה דליל ויבש יותר,בנוסף שמתי לב שהקרקפת שומנית יותר ויש גם קשקשים. לרופא העור שלי, אין תשובות לבעיה שלי לפי בדיקות הדם הכל תקין וגם אין בעיית עור בקרקפת,למרות שאני מרגישה גירודים. בעבר הייתי מטופלת במשך שנים בגלולת דיאנה לחוסר איזון הורמוני אבל כבר קרוב ל-3 שנים שאיני נוטלת אותה בגלל הגיל, וגם המלצת הרופאים שטענו שכבר אין לי צורך בה. המחזור שלי רגיל. איזה טיפול יתאים לי , אני מיואשת ומקווה שתוכל לעזור . תודה

דורית שלום רב, ניתן בהחלט לסייע לך בחיזוק שורשי השיער ובמניעת נשירה. לגבי צמח המאקה יש לנקוט משנה זהירות כיוון שלא לכל אחד הוא מתאים, לדוגמא הוא אסור לשימוש לאלו שסבלו מסרטן ממקור הורמונלי כמו סרטן השד/פרוסטטה ואנדומטריוזיס. בכל מקרה, הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי בקליניקה כיוון שיש לעשות לך איבחון אירידיולוגי מדויק אשר לאחריו ניתן יהיה לדעת מה הסיבה האמיתית לנשירת השיער ועל ידי כך אוכל להתאים לך תזונה אישית לחיזוק השיער וצמחי מרפא אשר מסייעים רבות בשמירה על שיער בריא ולמנוע נשירה. אשמח לעמוד לרשותך, שבוע טוב ובריא, אילן ללבניקוב, המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה