התייעצות לגבי תכשיר מסויים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

20/08/2010 | 14:50 | מאת: אורח

שלום כבר מזה כמה חודשים שאני סובל מתשישות כרונית, תחושה של עייפות מתמשכת. בנוסף, אני מרגיש גם פגיעה ביכולת הקוגנטיבית שלי- זה בא לידי ביטוי ביכולת קליטה איטית יותר, קושי בלהתרכז ולזכור דברים... (בדיקות דם כולל ברזל ובי 12 תקינות) הלכתי לבית מרקחת פרטי והרוקח המליץ לי על תכשיר בשם בוסטר (של חברת הומיאוטריט). קראתי את ההרכב של התכשיר, וזה נראה לי אידיאלי למה שאני מתאר... ברצוני להתייעץ איתך ולשמוע את חוות דעתך על התכשיר הספציפי הזה, והאם יש תכשירים נוספים אחרים שיכולים לעזור לי (גם מבחינת הגברת רמת האנרגיה ומניעת עייפות וגם מבחינת שיפור הריכוז והזיכרון)? תודה

שלום רב, ניתן בהחלט לסייע לך בנושא העייפות הכרונית, רבים ממטופליי שעברו איבחון מדויק על ידי הצליחו להתגבר על העייפות והחולשה ולהחזיר לחייהם את המרץ והחיוניות בזמן קצר. חשוב לעשות איבחון של מצב הגוף והרקמות כיוון שרק כך ניתן לדעת מה הסיבה האמיתית לעייפות הכרונית ולטפל בה בהתאם על ידי התאמה של תזונה נכונה וצמחי מרפא אשר מחזקים ומחזירים את החיוניות לגוף בצורה טבעית. לגבי המוצר הנ"ל(בוסטר), אני מכיר היטב את צמחי המרפא שבו והם טובים כשלעצמם, אך חשוב להיוועץ בנטורופט מומחה לפני שנוטלים אותם, כיוון שישנם אנשים מסוימים שלהם אסור להשתמש בצמחי אלו( ג'ינקו בילובה, ג'ינסנג והגוארנה), כיוון שבמקרה של לחץ דם גבוה ייתכנו תופעות לוואי בלתי רצויות ואף מסוכנות. אני תמיד ממליץ לעבור איבחון מדויק אצל נטורופט מומחה לפני שנוטלים צמחי מרפא באופן עצמאי, כיוון שבהרבה מקרים ישנן אינטראקציות בין תרופות לצמחי המרפא אשר עשויות לגרום לנזק למי שאינו בקיא ברפואה הטבעית. אשמח לעמוד לרשותך, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה