תופעות לוואי של חומצה פולית

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

07/05/2010 | 21:37 | מאת: אלומה

אילן שלום, אני מתחילה עכשיו לקחת חומצה פולית בהמלצת רופא כתוסף לפני הריון. לאחר מס' ימים שבהם לקחתי את הוויטמין התחלתי לחוש מיד לאחר נטילת הוויטמין אלחוש באזור הלשון והחניכיים (כמו לאחר טיפול אצל רופא שיניים) האם התופעה נפוצה? להפסיק לקחת את הוויטמין? והאם קיים סיכון בנטילת החוצמה הפולית? תודה מראש אלומה

אלומה שלום רב, החומצה פולית היא ויטמין מקבוצה B, שתפקידו בחילוף חומרים קשור לזה של ויטמין B12, ומחסור באחד מהם עלול להוביל למחסור בשני. חומצה פולית חיונית לצמיחת תאים שמתחלקים מהר. היום ידוע שיש לה תפקיד חשוב במהלך ההריון. מחסור בחומצה פולית גורם לאנמיה מגלובלסטית. מקורות טובים לחומצה פולית הם כבד וירקות. תופעות הלוואי של חומצה פולית הן מעטות וכוללות תגובה אלרגית, גרד, פריחה, סומק, ברונכוספאזם והרגשה רעה. שימוש ממושך מאוד במינון גבוה יכול לגרום לחוסר תיאבון, לגזים, לבחילות ולבטן נפוחה. המינון שאותו את נוטלת אינו גבוה, אך יכול להיות כי רמת החומצה הפולית בגוף גבוהה, ולכן אני ממליץ לך לבצע בדיקת דם פשוטה לבירור רמת החומצה פולית. שבוע טוב ובריא, אילן.

11/05/2010 | 12:40 | מאת: אלומה

אילן שלום תודה על ההסבר רק עוד שאלה אחת, יש סיכון בצריכה גבוה של חומצה פולית או שמדובר בפסולת שהגוף יודע לפרק?

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה