ניקיון השיניים למניעת יובש בפה. וBIOTENE

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

28/03/2010 | 22:28 | מאת: א.פ.

שלום אילן תודה על תשובתך החשובה שכתבת לי לפני כמה ימים. דבר אחד עדיין לא הבנתי - איך ניקיון השיניים מסייע למניעת היובש בפה. אתה כותב בתשובתך "לגבי היובש בפה, הכוונה היא למנוע את החמרת היובש בפה על ידי נקיטת הפעולות שציינתי בתשובתי הקודמת. הרוק ממלא תפקידים רבים כגון, סיכוך רקמת הפה והגנה עליה, ניקוי הפה וויסות רמת החומציות (pH) שבפה. הרוק חשוב למניעת מחלות של הפה ולכן על ידי פעולות אלו ניתן לשפר את הפרשת הרוק בפה או לפחות למנוע את ההפחתה בהפרשתו." אך אינני מבין איך ניקיון שיניים משפר את הפרשת הרוק ומונע הפחתה בהפרשתו. ביחס לג'ל BIOTENE, חיפשתי בהרבה בתי מרקחת והוא חסר בחברה. האם תוכל לעדכן אותי איך אוכל להשיגו?

א.פ. שלום רב, מצב של התייבשות שאינו נדיר בזקנים תורם לליקוי תפקוד של בלוטות הרוק. נוסף על כך, תורמות לירידה בהפרשת רוק דלקות פה וחסימות של דרכי הרוק עקב זיהומים, אבנים, טראומה והיגיינת פה לקויה, לכן חשוב ביותר לשמור על נקיון השיניים והפה באופן סדיר ויומיומי. כמו כן,התגלה קשר בין היגיינת פה למחלות, לא רק של השיניים כגון עששת, אלא מחלות המשפיעות גם על שאר הגוף. הפה הוא אחד משערי הכניסה לגופינו. בשל כך הוא מוגן היטב בעזרת הרוק שמשמיד חיידקים ועל ידי שמירה על היגיינת פה תקינה משפרים את הפרשת הרוק , השקדים שמשמשים כמלכודת נוספת לחיידקים ולפסולת. לגבי הביוטן, יש לחפש באינטרנט מי מוכר אותו כיוון שככל הנראה לא מייבאים אותו כרגע, אלא למי שנשאר בסטוק, חג שמח, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה