כדורי ויטמנים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

02/03/2010 | 06:52 | מאת: שובל

שלום,אני בת 16 ולאחרונה ביצעתי בדיקות דם שגרתיות ומסתבר שה-B 12 והברזל שלי גבוליים,רופאת המשפחה שלי רשמה לי כדורים{ויטמנים} ליום יום. כדור אחד ביום לבליעה-של דרך חיים-ברזל עדין-EASY IRON וכדור אחד ביום שהוא מציצה תת לשונית-בויטקס-bevitex אני לא מסוגלת למצוץ כדור מתחת ללשון זמן רב ולרוב אני זורקת חצי כדור כשאני כבר לא מסוגלת למצוץ רציתי לדעת האם ישנם כדורים ל-B12 שהם לא בהכרח למציצה ואם כן איזה?,ובנוסף האם זה גרוע שאני לא לוקחת את כדורים אלו? אשמח לקבל מענה,תודה

שובל שלום רב, חשוב להקפיד על תפריט המכיל את הברזל וויטמין B12 מסיבות רבות. ברזל וויטמין B -12 דרושים לבניית כדוריות הדם האדומות. מזה שנים רבות ידוע כי אנמיה מחוסר ברזל בתינוקות ובילדים צעירים פוגעת ביכולת ההתפתחות הקוגניטיבית, המוטורית והחברתית לטווח הקצר והארוך. היא פוגעת בריכוז, בערנות, בזכרון ובמצב הרוח. אנמיה גורמת לפגיעה ביכולת הגופנית, עייפות וחולשה ופוגעת בביצועים ספורטיביים וביכולת להתמיד בפעילות גופנית. היא עשויה לגרום לסחרחורות, חיוורון, וחוסר תאבון. ניתן לקבל את הויטמין B12 בטיפות לשתייה בבתי מרקחת טבעיים ובבתי טבע, כך קל יותר לבלוע והספיגה טובה הרבה יותר. ברזל נמצא בעיקר בבשרים ובכמויות קטנות יותר בפירות יבשים, קטניות, וירקות ירוקים. ויטמין B12 נמצא רק במזונות שמקורם בבעלי-חיים: בשר בקר, עוף, הודו,דגים, חלב ומוצריו וביצים. הוא אינו נמצא כלל במזונות מהצומח אלא אם כן הוסף באופן מלאכותי. הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי שיבדוק את הסיבה האמיתית לירידה ברמות הברזל והויטמין B12(יכול להיות שזה בגלל ספיגה לקויה ואז יש להשלים לך את אנזימי העיכול) ושיתאים לך תפריט עשיר וצמחי מרפא כדי לאזן את הברזל והויטמינים שגופך זקוק להם, אשמח לעמוד לרשותך, שבוע נפלא ובריא, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה