עייפות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

12/01/2010 | 15:12 | מאת: גלי

בת 26 עם תת פעילות של הבלוטה.מקבלת אלטרוקסין והבלוטה כרגע מאוזנת.גם הברזל בסדר.יש לי עייפות וחוסר אנרגיה לעשות דברים.מן רצון לישון.אני סובלת גם מחוסר קשב וריכוז. מה אפשר לעשות לחוסר האנרגיה הזה? תודה

שלום רב, הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי כיוון שיש לבדוק אינטראקציות עם התרופות שאת נוטלת ולאחר מכן להתאים לך פורמולה על בסיס טבעי שתתאים לצרכיך באופן אישי. בתור עזרה ראשונה אני ממליץ על צמח הרודיולה בכמוסות, יש לקחת כדור אחד פעמיים ביום לאחר הארוחה. קיימים מינים רבים של רודיולה אולם רק ל- rosea Rhodiola תכונות אדפטוגניות. צמחים אדפטוגניים נחנו ביכולת פעולה כוללת על הגוף. כלומר, הם מסוגלים לתקוף מגוון רב של בעיות ולאו דווקא תסמין בודד מסוים. הם מעלים את חסינותו הלא-ספציפית של הגוף, מחזקים את אנרגיה, תפקודו ההורמונלי, מסייעים לגוף לשמר אנרגיה ומעלים את יכולת התאים לנצל טוב יותר ועוזרים לגוף להתמודד עם מגוון של לחצים סביבתיים, פיזיים ופסיכולוגיים. לצמחים אדפטוגניים תכונה חשובה נוספת הם אינם גורמים לתופעות לוואי. שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית- ר"ג.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה