ברזל רגיל מול ברזל עדין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

17/12/2009 | 09:56 | מאת: חנה

אני סובלת מאנמיה (עקב בעיות עיכול) ועד כה לקחתי ברזל עדין, ועדיין סבלתי מהאנמיה. המטולוג אמר לי, שברזל עדין לא יעזור, ושאקח ברזל רגיל - פריפול. האם יש בעיה בברזל רגיל? הבנתי שהוא עלול להיות מזיק. ומדוע ברזל עדין לא פותר את הבעיה?

חנה שלום רב, ברזל הוא מינרל החשוב לייצור המוגלובין, המרכיב המוביל חמצן בכדוריות הדם האדומות לכל אברי הגוף, הנחוץ ליצירת תאי דם אדומים. הברזל חיוני גם לייצורם של מספר רב של אנזימים ויש לו תפקיד חשוב בפעילותה של מערכת החיסון ובתהליכי גדילה בקרב ילדים. ברזל עדין מסוג ביסגליסנאט, ברזל הקשור ל-2 מולקולות של החומצה האמינית גליסין, אינו גורם לתופעות לוואי במערכת העיכול כגון בחילות, כאבי בטן, עצירות, נפיחות או שלשולים להבדיל מברזל סולפאט הסינטטי. ספיגתו של ברזל עדין אינה תלויה בחומציות הקיבה ואינה נפגמת בשל נוכחותם של מזונות שונים (תה, חלב, ביצים) ותרופות (סותרי חומצה על בסיס סידן) במערכת העיכול. יתירה מזאת, ברזל עדין נספג פי ארבעה יותר מכל סוג אחר של ברזל. מחקר על ברזל עדין, שנערך בבמרכז הרפואי רמב"ם, מצא כי ברזל ביסגליסינאט, מתאים ויעיל לטיפול באנמיה מחוסר בברזל ומופחת תופעות לוואי במערכת העיכול. הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי שיתאים לך תזונה אשר משפיעה רבות על משק הברזל בגוף כולל צמחי מרפא המשפרים את ספיגת הברזל בגוף. שבת נהדרת וחג שמח, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה