חומצה פולית

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

02/12/2009 | 22:11 | מאת: גלי

ישנם פרסומים שחומצה פולית גורמת לסרטן.בזמן חוסר של B12 מומלצים כדורי מציצה.ברשותי כדורי מציצה המכילים גם חומצה פולית-מה עושים? האם יש בשוק כדורי מציצה של B12 בלי חומצה פולית? במה אפשר להשתמש ? האם יש סכנה במציצת הכדורים? תודה

גלי שלום רב, קודם כל, אין צורך לחשוש כיוון שהחומצה הפולית הינה ויטמין מסיס במים מקבוצת B והיא מופרשת בשתן אם היא בעודף. היא מכונה ויטמין B9 ונמצאת באופן טבעי במזון. החומצה הפולית הינה חומר הכרחי ליצור תאים חדשים ולשימורם. חשובה במיוחד בתקופות של חלוקת תאים מהירה - כגון בגדילת תינוקות ובהריון. זהו חומר הנחוץ לשכפול DNA, ועוזר במניעת שינויים גנטיים העלולים לגרום לסרטן. לכן, חוסר בו מעכב יצירת DNA וחלוקת תאים, ומשפיע בעיקר על מוח העצם - מקום עם תחלופה רבה של תאים. עקב כך תאי הדם האדומים הופכים לתאים גדולי ממדים - מגלובלסטים, מצב שנקרא אנמיה מגלובלסטית. הן מבוגרים והן ילדים ותינוקות זקוקים לו כדי ליצור תאי הדם האדומים תקינים ולמנוע אנמיה מגלובלסטית. מתן חומצה פולית יכול לתקן אנמיה עקב חוסר של ויטמין B12. לרוע המזל, חומצה פולית איננה יכולה לתקן את השינויים במערכת העצבים שנגרמים עקב חוסר של ויטמין B12, ונזק קבוע לעצבים יכול להיגרם עקב כך. מומלץ על כן לא לתת יותר מ-1,000 מיקרוגרם ליום של חומצה פולית, ולתת תוספת של ויטמין B12 לכל מי שנמצא בקבוצת סיכון: צמחונים, מבוגרים מעל גיל 50. לכן יש לבדוק היטב באיזה מאמר מדובר על סכנות של החומצה הפולית ובאיזה הקשר הכוונה, כיוון שהחומצה הפולית חשובה ביותר לתהליכים רבים בגוף. ניתן לקנות גם ויטמין B12 בנפרד למציצה מתחת ללשון במינון של 1000מ"ג והם בטוחים לשימוש וטבעיים וללא כל תופעות לוואי. הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי שיתאים לך תזונה נכונה וצמחי מרפא באופן אישי, שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה