וולבטרין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

16/11/2009 | 00:34 | מאת: עמי

אילן שלום במשך שנתיים לקחתי וייפקס בעיקר נגד חרדה, גם קצת לדיכאון בעקבות עלייה רצינית במשקל, עברתי, באישור הפסיכיאטר כמובן לוולבטרין העניין הוא, שהחרדה חזרה פתאום . רציתי לדעת אם זה עניין שמופיע רק בתחילת הטיפול, או שפשוט התרופה לא יעילה נגד חרדה תודה

עמי שלום רב, התרופה וולבוטרין היא נוגדת דיכאון ייחודית המבוססת על עיכוב הלקיחה מחדש (re-uptake) של דופאמין ונוראדרנלין, ומכיוון שאינה מעכבת ספיגת סרוטונין - היא גורמת לפחות תופעות לוואי של פגיעה בתפקוד המיני, השמנה ותשישות. כאמור, היתרון של וולבוטרין לעומת תרופות נוגדות דיכאון אחרות הקיימות בשוק, הוא שהיא גורמת פחות הפרעות בתפקוד המיני והשמנה, ואף מסייעת להקל על תחושת העייפות, התשישות והטשטוש המהווה חלק מחייהם של מרבית הסובלים מדיכאון. תופעות הלוואי בשימוש עם בופרופיון כוללות: אי-שקט, חרדה- במיוחד בשבוע הראשון של הטיפול, עצירות, קשיי שינה (אין לקחת את התרופה לפני השינה), סחרחורת, פה יבש, כאבי ראש, הזעת יתר, בחילה, ירידה במשקל. למיטב ידיעתי החרדה אמורה לפוג לאחר תקופה קצרה, אך אם אין שינוי בהרגשתך כדאי לפנות לרופא המטפל שיבדוק זאת ואולי יחליף לתרופה אחרת. בכל מקרה, אני ממליץ לך לפנות גם ליעוץ נטורופטי כיוון שהתזונה חשובה ביותר לאיזון הנפשי כמו גם צמחי מרפא המסייעים רבות בהרגעה וללא כל תופעות לוואי, שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה