בעיות בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

15/08/2009 | 17:54 | מאת: sabi

ישלי קושי בהתלת השתן לפני שנתיים עברתי ניתוח פרוסטתה משום מה ישלי קושי בהתלת השתן, הבדיקות מראות שאין פרוסטתה. ואין דלקת. אבל תמיד ישלי קושי, חבר אמר לי שכוס חמוציות לישתות ליום זה יסדר לי את הבעיה. מה לעשות אנא אם יש מענה לבעיתי

סבי שלום, מיץ חמוציות מצויין למניעת דלקות בדרכי השתן וגם להוסיף לאוכל פטרוזיליה. יש צמחים מצויינים לטיפול בבעיות בדרכי השתן והם: צמחי מרפא הפועלים על דרכי השתן: ענבי הדוב – Arcolstaphylos: מחטא את דרכי השתן, מגביר מתן שתן, אנטי-ספטי, יעיל ביותר במקרי בשל שתן חומצתי. מונע דלקות כרוניות של דרכי השתן. חומר חיטוי חזק לתעלות השתן של הכליות. במינונים גבוהים עלול לגרום בחילה. כרפס ריחני – סלרי – Apium Graveoleus: ממריץ עדין, מזין ומחזק מצבי חולשה, מעורר הפרשת חומצת שתן. טוב נגד פטריות, רעלים, יעיל בפודגרה וכן נגד חול ואבנים בדרכי השתן. ילקוט הרועים – Shepherds Purse: מחטא את דרכי השתן, משתן קל, טוב נגד דלקות בדרי השתן. טיפול באבנים בכליה. כמו כן, טוב נגד לחץ דם גבוה, דפיקות לב ומונע דימום. אפנס – פטרוזליה – Persley piert – Aphanes Arvensis: משתן, מרגיע את דרכי השתן, שובר אבנים בכליות ושלפוחיות, מווסת נוזלים. דקורית – שן הארי – Burduck: נגד דלקת בשלפוחית השתן, משתן, פועל היטב נגד חיידקים, מגביר ייצור שתן וכמו כן, אנטי ראומטי, ממריץ פעולת מעיים, מעורר תאבון. אבגר צהוב – Agrimonia: משתן, טוב נגד טפילים ובקטריות, מייבש ומכווץ, מצוין נגד דם בשתן וכן נגד טפילים במעיים, דמם בכבד וברחם. סירפד – Urtica Diolca: מעודד הפרשת שתן, מסלק חומרי פסולת מן הגוף, מטהר הגוף מרעלים, מסייע בסילוק חומצות שתן, מסייע בהמסת אבני כליות, מקור עשיר לברזל, אשלגן וגופרית. ערער מצוי – Juniperus Communis: מחטא את דרכי השתן, יעיל בסילוק פסולת חומצית, משתן, טוב נגד זיהומים בדרכי השתן, יש להיזהר מאוד באנשים שלהם מחלות כליתיות. שבטבט גדול – Equiseturn Arvense: מכווץ, אנטי דלקתי, טוב בבעיות בדרכי השתן ובבלוטת הערמונית, מסייע בעצירת הרטבה לילית וכן בבעיות עור. בוכו – Buchu: מגביר השתנה, אנטי דלקתי, מחטא את דרכי השתן, משפיע על הכליות, יעיל נגד דלקות חוזרות ונשנות אך אסור לשימוש בזיהומי כליה. תוכלי לקנות את הצמחים(30 גרם מכל צמח) בבית טבע או בית מרקחת טבעוני, לערבב היטב את כולם ביחד ולשמור בצנצנת מזכוכית במקרר. מומלץ לעשות חליטה של תה ולקחת 2 כפיות מהתערובת ולהוסיף לכוס מים חמים, לערבב ולחכות 3 דקות, לסנן ולשתות פעמיים ביום לפני הארוחה. ניתן להוסיף לימון או דבש בשביל הטעם. בהצלחה ושבוע נפלא, אילן.

10/12/2009 | 09:57 | מאת: bb

מה בדבר דקל ננסי , ופרחי צבר? לבעיות אורולוגיה ? תודה ביבי

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה