תסמונת קדם וסתית

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

12/04/2009 | 22:20 | מאת: pir

אני בת 37 , יש לי התקן תוך רחמי מזה שלוש שנים (לא עם הורמונים). כשבוע לפני קבלת המחזור החודשי אני מרגישה דכדוך ועצבנות רבה, זה ממש משתלט עליי אני מרגישה שאני עומדת להתפוצץ מעצבים, ככה עד היום השני של המחזור (בו אני חווה דימום רב יחסית של 24 שעות) ואז אני מרגישה ש"חזרתי " לעצמי - סביר להניח שמדובר בתסמונת קדם ויסתית - קראתי במגזין מנטה שלהקלה בתופעות אלו אפשר לקחת במשולב: 50 מ"ג ויטמין B6 ליום+ מגנזיום ציטרט 400 מ"ג ליום ומיצוי מצמח הדונג קווי (המקסימום האפשרי ע"פ היצרן) האם אכן כל אחת יכולה ליטול שילוב זה ללא חשש ? כלומר האם מדובר רק ב"תוספים תמימים"? שאלה נוספת היא - מאחר ואני גרה בחו"ל למי הכי כדאי לפנות לקבלת תרופה/ תוסף לבעיה כזו ? רופא נשים ? תזונאית? רופא משפחה ? (פסיכולוג??????????) תודה

שלום רב, השילוב שציינת ידוע כמועיל למצב הנקרא PMS (תסמונת קדם ויסתית), כפי שתיארת. הסיבות לכך יכולות להיות עומס רגשי וסטרס בחיים, תזונה לא נכונה כמו מוצרי חלב הגורמים לליחה וגודש בחזה, עודף עבודה המחלישה את הגוף ועוד. מספר המלצות לתזונה נכונה: מזונות עם אחוז סיבים גבוה • לאכול כמויות קטנות של אוכל בכל ארוחה, לאכול בנוחות ולהשאיר מעט מקום פנוי בקיבה. • לצמצם או לסלק לגמר מזונות הגורמים לחסימה: מזונות עשירים בשומן רווי כמו בשרים, ביצים, שמנת וגבינות, שומן צמחי שעבר תהליך הידרוגנציה (מרגרינה), מזון שטוגן בשמן מקולקל ומעופש ושמן בכבישה חמה. כמו כן יש להמעיט באגוזים וזרעים שלהם תכולת שומן גבוהה. • להימנע ממזון המכיל כימיקלים: • מונוסודיום גלוטומט הנמצא באבקת מרק. • קפה, קולה, שוקולד. מומלץ לבצע שינוי בהרגלי החיים: רגיעה יומית - הרגיעה יכולה להיות בצורת מדיטציה, להקשיב למוסיקה מרגיעה, הליכה, או אפילו לעשות מקלחת לפי מה שמתאים לך באופן אישי. פיתוח גישה חיובית המדגישה את הטוב בחיים, באנשים אחרים ובעצמנו. לכל דבר בחיים יש את הצד החיובי. אנחנו יכולים לבחור אם להסתכל על הצד החיובי או השלילי של החיים. לסיום, הייתי ממליץ לך לפנות לנטורופט שיתאים לך צמחי מרפא למניעת התופעות הללו ולשיפור איכות החיים שלך, חג שמח ובריא, אילן ללבניקוב, יעוץ רוקחי ונטורופטי, 0528077713

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה