תוסף של צמח הגאבא בנוסף לתרופות אחרות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

26/06/2018 | 03:31 | מאת: ר

שלום . קראתי על תוסף המזון של צמח הגאבה שעוזר לדיכאון וחרדות. אני מטופלת כבר המון זמן עם כדורים שהוחלפו כמה וכמה פעמים. כיום אני לוקחת למיקטל 200 מג וסרוקוואל 100 מג . ואני לא רואה ממש שיפור במצב שלי. אני מרגישה אי שקט וחוסר ריכוז גמור ופגיעה רצינית בזיכרון. האם אפשר ומותר לקחת את התוסף מזון של צמח הגאבא בנוסף לתרופות הפסיכיאטריות שרשמו לי ? אם כן באיזה מינון לקחת אותו? והאם זה יכול להחליף מתישהו את התרופות הפסיכיאטריות שנתנו לי

שלום רב, כפי שאני תמיד ממליץ חשוב להתייעץ עם רוקח מומחה בצמחי מרפא לפני נטילת תוספים ו/או צמחי מרפא כלשהם בכדי למנוע אינטראקציות ותופעות לוואי. אם כוונתך לתסוף הנקרא גאבא, זהו אינו צמח מרפא אלא חומצת אמינו החיונית לתפקידים רבים של מערכת העצבים, וחוסר בחומצה זו עשוי לגרום לחרדות, מתח, סטרס ועוד. בכל מקרה לא מומלץ לקחת את הגאבא עם התרופות שציינת, שכן השילוה עשוי לגרום לתופעות לוואי בלתי רצויות. ישנם צמחי מרפא מצוינים אשר משפרים את הטיפול התרופתי ומסייעים בחיזוק מערכת העצבים אך יש להתאים אותם בקליניקה לאחר יעוץ נטורופטי מעמיק, אשמח לעמוד לרשותך גם בכך, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה