החזר על בדיקת קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

27/04/2012 | 16:06 | מאת: שרלוט

שלום,אני בת 29 ובריאה. ערכתי בדיקת קולונוסקופיה (בבי"ח ציבורי,עבור טופס 17, דרך קופ"ח) עקב הפנייה של רופא שחשד במחלת קרוהון, הבדיקה יצאה תקינה ולא נמצאה מחלה. האם עלי לבקש פיצוי מהביטוח כיוון שהוא לא מימן את הבדיקה היקרה? אני מבוטחת בהראל, במסגרת ביטוח בריאות קבוצתי, באופן כללי מצויין כך: "ביטוח בריאות: השתלות, ניתוחים/טיפולים מיוחדים בחו"ל, ביטוח מורחב לניתוחים פרטיים בישראל, שירותים רפואיים נלווים לניתוחים וטכנולוגיות רפואיות, ביטוח לניתוחים פרטיים בחו"ל, כיסוי עלות חוות דעת נוספת בחו"ל, תרופות שאינן כלולות בסל הבריאות הממלכתי, ביטוח סיעודי." תודה

רב הפוליסות לא מכסות "רפואה מונעת" אם תוכלי להוכיח שהבדיקה נעשתה בגלל חשד לבעיה רפואית תוכלי לדרוש השתתפות בהוצאות על פי תנאי הפוליסה כמובן

26/03/2014 | 14:46 | מאת: משה

האם היסטוריה משפחתית נחשבת ל"גילוי מוקדם" קטגוריה שאיננה מכוסה או "לסכנת חיים" שהיא משהו אחר לגמרי ומה עושים אם הרוא ממליץ על הבדיקה עקב היסטוריה משפחתית?

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד