ניתוח בריאטרי (שרוול קיבה) וביטוח בריאות פרטי

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

20/09/2011 | 20:46 | מאת: אורית

שלום רב, אני בת 36, בעלת עודף משקל ניכר. מבוטחת כ-7-8 שנים בחב' הפניקס - קו מורחב לניתוחים, אמבולטורי ועוד. בעת תחילת הביטוח, לא הוחרגתי למרות משקלי שדווח לחברה. כיום, לאחר לידות, משקלי עלה ואני זקוקה לניתוח מבחינה בריאותית, לפי תצהיר הרופאה. חברת הפניקס דחתה את תביעתי לבצע ניתוח זה דרכה בתואנה כי יש החרגה בפוליסה בסעיף הדן בניתוחים בריאטריים, אע"פ שבסעיף כתוב בפירוש שהסייג תקף אם היתה החרגה קודמת. לא היתה כל החרגה מבחינת חברת הביטוח כשעשיתי אותו. יש סתירה פה לדעתי. אשמח לשמוע את דעתך המלומדת וכיצד עוקפים את הסעיף הזה הנמצא לדעתי מאוד ב"תחום האפור".

על מנת שאוכללהתייחס אני צריך לראות בדיוק את נוסח ההחרגה בפוליסה תוכלי לשלוח לי אותה ואשמח להביע דעתי

21/09/2011 | 17:57 | מאת: אורית

המבטח אינו אחראי לכל נזק שיגרם למבוטח...המבטח לא יהיה אחראי ולא ישלם תגמולי ביטוח על פי פוליסה זו בגין מקרה ביטוח הקשור במישרין או בעקיפין ו/או הנובע מ: 4.1 מצב רפואי קיים: הביטוח לפי פוליסה זו אינו מכסה מקה ביטוח הנובע או הקשור במצב רפואי קיים אשר משמעו לעניין פוליסה זו כדלקמן: 4.1.1 הגדרת מקרה ביטוח מתקיימת לפני תחילת הביטוח או לפני הצטרפותו של המבוטח לביטוח, אלא אם הצהיר על כך המבוטח בהצעה והמבטח הסכים בכתב לבטחו. (המצב הרפואי של עודף המשקל היה קיים אך לא הוחרג כלל למרות שדיווחתי מהו משקלי בעת עשיית הפוליסה). 4.14 ניתוחים ו/או טיפולים ו/או תרופות לטיפול בעודף משקל. יש לציין כי בדקתי פוליסות רבות ושונות של חברת הפניקס ובכולם מופיעה ההחרגה הזו. יחד עם זאת, ידוע לי אישית על כמה ערות מבוטחים שחברת הפניקס כן הסכימה לממן להם ניתוח בריאטרי. וכן, המנתחת מדווחת ואף ציינה בפני הסוכן כי מאוד מוזר לה שהחברה מתנערת כיוון שהיא עובדת כבר שנים עם חברת הפניקס בניתוחים פרטיים והיא אף רופאה בהסדר איתם, בנושא ניתוחים בריאטריים. אודה אם תוכל להאיר את עיני.

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד