ניתוח קרוס לינקינג לחולי קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

20/09/2011 | 05:29 | מאת: רפאל

שלום,אני צריך לעשות את הניתוח בקרוב והוא לא בסל הביראו כרגע ויש לי מספר שאלות. 1.מישהו יודע אם הוא יכנס לסל הבריאות. אם כן מתי? 2.יש החזר כלשהו ממכבי (מגן זהב) או ממשרד הבריאות במצב של אי יכולת כלכלית לעמוד בניתוח.. 3.אני מקבל קצבת נכון מביטוח לאומי ,האם אפשר לקבל את ההחזר דרכם? 3

על איזה ניתוח מדובר?

22/09/2011 | 13:29 | מאת: תגובה

ניתוח קרוס לינקינג: קרוס-לינקינג (Cross Linking) שיטת הקרוס-לינקינג מתארת פרוצדורה טיפולית המשמשת בעיקר למניעת התקדמות של קרטוקונוס וקרטאקטזיה. הקרוס-לינקינג בהגדרתו הוא תהליך שבו שתי מולקולות מתחברות בצורה כימית על ידי קשרים קוולנטיים, כאשר קשרים אלה אחראים למניעת התבלטות הקרנית. מטרת התהליך היא לגרום להקשחת הקרנית ולהפוך אותה ליציבה, וכך להאט או לעצור את ההתקדמות של בלט הקרנית בתהליך הקרטוקונוס או הקרטאקטזיה.

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד