עזרה סיעודית זמנית ?

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

13/08/2011 | 10:06 | מאת: אילנה

שלום אני שואלת בשם חברה שאינה יודעת טוב עברית (דוברת רומנית). החברה נולדה לפני 59 שנים ברומניה עם שיתוק מוחין. היא מקבלת דמי נכות מביטוח לאומי. אין לה משפחה (אחיה לא חי בארץ). היא חיה לבד בדירתה (אותה ירשה מאביה) ומשתמשת בכסף מהביטוח הלאומי לקבלת עזרה בבית. היא נפלה בבית וברחוב כמה פעמים אבל תמיד קמה והמשיכה בחייה עד שהכאבים חלפו. לפני כמה ימים היא החליקה בבית, הכאבים ברגל היו חזקים באופן לא רגיל ורק חברה (תיירת מחו"ל) שבמקרה באה לבקרה עזרה לה להגיע לקופת חולים ושם גילו בצילום שיש לה שבר וגיבסו את הרגל. העובדת הסוציאלית שלחה אליה בחורה צעירה ששאלה אותה "בשביל מה קראת לי ?" (כשרואים גבס לא מבינים לבד מה קרה?) ובינתיים היא ממשיכה להיות לבד ללא עזרה ממשית. אני לא גרה לידה, אני עובדת במשרה מלאה, ללא רכב, ונכה בעצמי. לכן, העזרה שלי היא בעיקר בשיחות עידוד במשך כל היום. ביום רביעי אני אגיע אליה כדי ללוות אותה לביקור אצל האורטופד בקופת חולים ואני אפילו לא יודעת איך אוריד אותה במדרגות עם הגבס ?! (אין אצלה מעלית) ולי יש 7 ברגים ביד ..... היא משלמת בכל חודש לכללית מושלם ואני לא יודעת מה בדיוק מגיע לה מהביטוח הזה בקשר למצב שלה עכשיו. אולי אתם תוכלו להנחות אותי כדי שאני אוכל לפנות לגורמים המתאימים לעזור לה במצבה עכשיו? (ד.א. אח שלה שחי בחו"ל אמר לה שתיכנס ל"בית אבות".....וכך הוא "פתר" את הבעיה....ה"פתרון" שלו גרם לה לעוגמת נפש קשה ביותר...) בתודה על תשובתכם אילנה

מכללות מושלם כנראה לא מגיע לה מצוי אבל צריך לרעת למה היא נפלה ואלי מגיע לה פיצוי מהגורם לנפילה

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד