הסייפן 50 תל מונד

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

06/08/2011 | 11:11 | מאת: עדנה עירון

בתחילת 2008, במסגרת "סקר מנהלים" שיגרתי שעברתי בבי"ח איכילוב, נמצא "כתם על הריאה". בדיקות מקיפות יותר העלו שקיים גידול על הושט. בבדיקה בבי"ח מאיר ע"י מומחה בתחום הומלץ לי לעבור ניתוח להסרת הגידול. מדובר בניתוח קשה ואף מלווה בסיבוכים אפשריים.התייעצויות נוספות שללו מכל וכל את אפשרות הניתוח. בדיקת אנדוסקופיה העלתה כי הגידול שפיר.פניתי להתייעצות אצל פרופ' איתן סקפה, שנחשב אחד המומחים העיקריים בתחום, והוא המליץ חד-משמעית לא לעבור ניתוח, ולהיכנס למעקב קבוע. על-מנת למנוע קרינה מיותרת הוא קבע שעלי לעבור אחת לשנה בדיקת MRI שתוודא את מצב הגידול. למרות פניותי לקופ"ח כללית, בצירוף כל המסמכים, ופנייה אישית של רופא המשפחה שלי, הקופה לא אישרה את מימון הבדיקה. בינתיים ביצעתי את הבדיקה 3 פעמים באופן פרטי. עלות כל בדיקה כ- 4000 ש"ח. אבקש לדעת מה ניתן לעשות בעניין. תודה מראש. עדנה

תפנה לנציב קבילות הצבירו לעניין חוק ביטוח בריאות ממלכתי במשרד הבריאות

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד