ביטוח סיעודי בכללית (חב'דיקלה) דחוף בבקשה...

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

09/06/2011 | 19:15 | מאת: לביא שרון

השלום והברכה. ברשותי ביטוח סיעודי בקופ"ח כללית זה עשור שנים. במאי 2010 התקשרתי לראשונה לדיקלה ונשלחו אלי טפסים לתביעה בדיקת רופא ונמצאתיזכאי לגימלה מלאה. במהלך הטיפול בתביעה שהסתיים בנובמבר 2010, מטבע הדברים אנו מנסים לבדוק כמה נקבל והיה ותאושר התביעה. והנה באתר הכללית הופיע פרסום בדבג שדרוג הפוליסה הן בכך שדי בשלוש פעולות לקבלת גימלאה מלאה במקום ארבע בעבר, וכן תשלום גימלה לשש שנים במקום שלוש כבעבר. חשוב לציין כי תחילת השי וי בפוליסה הינו מ- 1/7/2010 שאלותיי העיקריות: 1 בהתקשרותי הראשונה לדיקלה במהלך חודש מאי, ידעה הנציגה כי בקרוב תשתנה הפוליסה מה גם שבדיעבד מסתבר כי היו פרסומים חודשים לפני השינוי. לכן, האם אין חובה על נציגת הביטוח ליידע אותי? האם לא היה עליה לומר לי המתן עם הגשת התבעה עד 1/7/2010? למרות שיש אינטרס לא לנדב מידע השאלה האם בכל זאת הינה מחוייבת. 2. בעת קבלת אישור התביעה, נאמר לי טלפונית כי אקבל תחילה לשישה חודשים ואם לא יהא שינוי אקבל עד שש שנים. אך בתגובה למכתבי בעניין, טענו בביטוח כי מועד הגשת התביעה הוא הקובע למרות שתשובה על קבלת התביעה הגיעה אלי בנובמ ר 2010. 3. חישוב מהיר מראה כי לאור האמור לעיל, אילו הוגשה התביעה באיחור של חודש ומספר ימים, הייתי זכאי ל-360 אלף ש"ח (שש שנים) , אך אקבל מחצית מכך דהיינו לשלוש שנים. 4. אשמח לתשובה מקצועית, ואם ישנה עילה לתקוף זאת אקבל המלצה בחום על עו"ד. ובכלל, האם התייחס לכך המפקח על חברות הביטוח בבואו לאשר את שדרוג הפוליסה. 5. אנא, חשוב לי מאוד ואודה מראש על תגובתכם. 1. בפנייתי במאי לדיקלה להגשת תביעה,

לביא שרון שלום, המועד הקובע בתחום הביטוח הוא מועד קרות מקרה הביטוח ולא מועד הגשת התביעה בפועל, שכן, את התביעה ניתן להגיש עד 3 שנים ממועד קרות מקרה הביטוח. במידה והמבוטח הפך להיות סיעודי במהלך תקופת הביטוח הקודמת, הוא יהיה זכאי לקבלת תגמולי ביטוח בהתאם לתנאי הפוליסה הקודמת ובמידה והפך להיות סיעודי לאחר שדרוג הפוליסה, הוא יהא זכאי לתנאים משודרגים. לכן, את שאלתך- האם יש על מה להילחם, יש לשקול בהתייחס לאמור לעיל. לרשותך תמיד

03/07/2014 | 00:02 | מאת: פלוק ירדנה

לאבי בן87 יש ביטוח מושלם כללית ללא ביטוח סיעודי . שעולה כל חודש 150 שח וזאת בנוסף לתשלום קו"ח שיורד לו מיקצבת זיקנה האם כדאי להמשיך או לבטל את המושלם ?לאחרונה הוא עבר ניתוח בעין בבית חולים איכילוב התורים דרך המושלם היו יותר ארוכים מהתהליך הרגיל. והתאכזבתי מאוד שלא יכולתי להיעזר בו.

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד