ירידה ביכולתי לעבוד כבעבר עקב מחלה

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

28/05/2011 | 15:45 | מאת: שבלול

שלום, אני סובלת ממחלה כרונית נדירה התקפית (יש ימים שלמים בחודש בהם איני מתפקדת כלל) בגינה אני יורדת עם השנים באחוז המשרה שלי. בעוד כחודש אני חוזרת לעבודה אחרי שמירת הריון וחל"ת, אני רשומה 75% משרה. (לפני ההריון- בהמלצת רופא תעסוקתי- הייתי 75% משרה אך בפועל עבדתי 50% ויומיים נוספים השלימו לי כימי מחלה) האם יש משהו שניתן לעשות מעבר לכך? כי יש לי מלאי מוגבל וקטן של ימי מחלה ואין לי מושג מה אעשה כשאלה יגמרו... חוץ מזה אני "מבזבזת" את כל ימי המחלה כך שאם בני יהיה חולה לא יישארו לי ימים לנצל עבורו לצערי למחלה אין ריפוי כך שהמצב לא צפוי להשתפר. המחלה בעצם גורמת לי לעבוד פחות וכך יורד גם הפוטנציאל שלי להשתכרות היום וגם בעתיד. משכר פוטנציאלי של לפחות 8,500 ברוטו (ויותר) ירדתי ל5,500 ברוטו ומטה. האם יש לי לאן לפנות ע"מ לדרוש את ההפרשים הללו? או שמדובר מראש בסכום גבוה יחסית שאינו מקנה שום השלמה? במקביל אני מנסה להביא להכרה במחלה בביטוח לאומי ואף לקבל אחוזי נכות (עבורי ועבור מס' חולים נוספים הנמצאים במצבי) אך זהו תהליך שעלול להימשך זמן רב מאוד תודה

שלום הפתרונות הם מצד אחד כאמור ביטוח לאומי ומצד שני פוליסת אובדן כושר עבודה או םפנסיית נכות אם יש לך בכל מקרה אני ממליץ לך להעזר באנשי מקצוע מדובר על תהליך ארוך ולא פשוט אשמח לסייע

29/05/2011 | 00:30 | מאת: שבלול

האם במצבי יש בכלל אפשרות שיאשרו לי קצבה? עם תנאים כאלה של 75% משרה, שכר ברוטו כ5,000? האם אין גבול בשכר שממנו והלאה לא ניתן בכלל לקבל קצבת נכות, למרות השפעת המחלה על יכולתי לעבוד? תודה

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד