ביטוח סיעודי מכבי – תביעה רטרואקטיבית

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

06/10/2010 | 15:21 | מאת: שי

אמי סובלת מ "תשישות נפש" , והיא עם מטפלת 3 כבר שנים. רק לאחרונה שמתי לב שיש לה ביטוח סיעודי של מכבי (כלל בריאות). הגשתי תביעה ב-07/2010. שלחתי אבחונים של פסיכיאטור ופסיכוגריאטור מ תחילת 2009 שמגדירים בבירור את מצבה הנפשית. בנוסף, ב-05/2009 קבלה זכאות רמה ו' (מי שתלוי לחלוטין) מביטוח לאומי. נענתי בחיוב לגבי התביעה – אבל קבוע תחילת התשלום מ 08/2010 שאלתי – האם יש איזה מגבלה לתביעה רטרואקטיבית ? האם הביטוח יכול להתעלם מקביעה משנה שעברה? ההתיחסות היחיד שמצאתי בפוליסה הוא זה: המוטב יודיע למבטח על קרות המקרה הביטוח סמוך ככל האפשר למועד בו אירע. תודה שי

על פי הוראות החוק על המבוטח להודיע למבטח על קרות מקרה הביטוח מוקדם ככל הניתן.

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד