השתתפות בניתוח

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

06/07/2010 | 14:13 | מאת: א.ב.

000520שלום רב אני צפוי לעבור ניתוח לב פתוח לתיקון מסתם בלב. הניתוח הספציפי שאני צריך לעבור יותר מורכב מרוב הניתוחים שנעשים במסתם הזה בארץ, אם כי נעשים ניתוחים דומים לו במספר לא גדול. בהתייעצות עם מומחה בארץ נאמר לי שסיכויי תיקון המסתם הם של כ-60 אחוז ואילו מנתח ידוע בתחום, בקנדה, אמר לי שתיקון המסתם ניתן לביצוע בוודאות. מכיוון שאני מעדיף מנתח מיומן ומנוסה במיוחד כשמדובר על סיכויים של 60 אחוז, האם יש מצב שאעשה את הניתוח בחו"ל וקופת חולים תשתתף בעלות ההוצאות הכוללות לפחות בגובה של ניתוח כזה לו היה מתקיים בארץ. שאלה נוספת היא במידה ומגיע מנתח מחול לארץ האם מקובל שקופת חולים תשתתף בהוצאות הניתוח (למעט אולי שכר המנתח)? אני מבוטח במכבי מגן זהב. אודה לתשובתך

26/08/2010 | 17:46 | מאת: משה

גם אני עברתי ניתוח כזה בקנדה ומעוניין לדעת את התשובה. מדוע אין התייחסות????

במסגרת חוק הבריאות לא מגיע לך זכאות ןלעבור את הניתוח בחו"ל במסגרת הביטוח המשלים יתכן וכן, על מנת לתת תשובה אני צריך לראות יותר חומר רפואי על הבעיה שלך תוכל להעביר לי חומר במייל [email protected]

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד