תשלום לאמבולנס

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

28/04/2010 | 14:36 | מאת: שרון

449050שלום, היתה לי שריפה בבית ובני בן ה-16 היה לבד בבית. הוא קיבל כוויה ביד שמאל (דרגה 2,3 ). אלמוני הזמין מכבי אש. הגיעו לבית מכבי אש ואמבולנס. הפרמדיק באמבולנס נתן לו טיפול במקום ולקח אותו לבי"ח "שניידר" למיון. כשאני הגעתי למיון ורופא ממח' הפלסטיקה בדק וראה את היד, הוא אמר שבאופן עקרוני צריך לאשפז את הבן שלי, אך מכיון שאנו נראים כמשפחה נורמטיבית אנו יכולים לטפל ביד לבד, כלומר לנקות את היד, למרוח סילברול ולחבוש (כי זה מה שיעשו בבי"ח במידה והא יאושפז). הסכמנו לטפל ביד בבית. כשקיבלנו חיוב ממגן דוד עבור האמבולנס ניגשתי לקופ"ח ושם נאמר לי שמכיוון שלא היה אישפוז אני לא יכולה לקבל החזר עבור האמבולנס. אנחנו חברים בקופ"ח כללית ויש לנו כללית מושלם. לא די בכך שחסכנו למערכת עבור אישפוז של יומיים שלושה כעת לא מגיע לנו החזר. האם מגיע לנו החזר עבור האמבולנס? תודה.

לדעתי מגיע לכם החזר מאחר והאמבולנס הוזמן על ידי אדם זר אפשר לנסות לטעון שהפנוי נעשה ממקום ציבורי אם הפנוי נעשה ממקום ציבורי הלקוח לא מחוייב לשלם

01/05/2010 | 20:02 | מאת: שמוליק

שרון שלום, לצערי אתם לא עומדים בקריטריון שמחייב את הקופה בכיסוי הוצאות ההעברה לבי"ח ע"י אמבולנס למרות זאת, מציע לשלוח מכתב לממונה על פניות הציבור בקופה ולבקש את השתתפות הקופה לאור הנסיבות למידע על זכויות החזר עבור אמבולנס ראה באתר האגודה לזכויות החולה בלשונית "שאלות שכיחות" בברכה, שמוליק האגודה לזכויות החולה

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד