שאלה בקשר לטיפול בסל אך ללא התוויה בשבילי.

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

07/04/2010 | 16:52 | מאת: שי

שלום רב, הנני סובל ממחלת האלופציה אריאטה שזה קרחות גדולות בראש. לאחרונה קיבלתי הפנייה לטיפולי פוטותרפיה אשר נחשבות למועילות מאוד לאחר שניסיתי את כל הטיפולים הרגילים שלא כ"כ עזרו. הבעיה היא שהפוטותרפיה נמצאת בסל התרופות אך לא למחלה שלי היות והמחלה שלי לא נפוצה וכנראה בגלל זה לא הוכנסה לסל. הטיפולים הם מאוד יקרים,כל טיפול של כמה שניות עולה לי 220 שקל וקיבלתי 20 כאלו לעשות אך אין בידי את הכסף. הגשתי בקשה לקופה למימון אך הם דחו את בקשתי היות והמחלה שלי לא בהתוויה למרות שהפוטותרפיה נמצאת כן בסל. אני חושב שזה לא פייר שאחרים לא צריכים לשלם ואני כן. מה אני יכול לעשות במקרה כזה אם בכלל? האם להגיש בקשת ערר לועדת חריגים בכללית? או לקבילות במשרד הבריאות שכן הטיפול בסל אך ללא התוויה בשבילי? לתשובה מהירה אודה, שי.

מאחר והטיפול לא נכלל בסל הבריאות לא נראה לי שתוכלי לקבל סיוע מקופת חולים

07/04/2010 | 18:07 | מאת: שי

לנציבות קבילות הציבור במשרד הבריאות יכולה לעזור? שוב הטיפול כן נכלל בסל הבריאות לכל המחלות חוץ מהמחלה שיש לי וזה מה שמרגיז אותי פה.

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד