מה חובת הרופא במקרה הנ"ל?

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

12/11/2009 | 01:37 | מאת: יוסי

שלום שמי יוסי, לאחרונה לא חשתי בטוב ופניתי לרופא המשפחה, לאחר מספר בדיקות והפניה לנאורולוג חזרתי לרופא המשפחה, כיוון שחל שינוי מסויים בבדיקתו הדם שערכתי לפני חודשיים לבין אלו שנערכו לפני שבוע ועקב החמרת הסיפטומים ואי מציאת קשר נאורולוגי ביקשתי מהרופא שישלח אותי לבדיקת דם לערכי ויטמין B-12. בתגובה ענה לי "למה מי אתה?", ספגתי וביקשתי שוב, הוא אמר שהוא לא מוכן לתת כי עשיתי בדיקה לויטמין B-12 בחודש מרץ והכל היה תקין. ניסיתי להסביר שוב שעקב השינוי בבדיקות וירידה בערכים של HB, HCT וRBC אל מתחת הנורמה תוך חודש וחצי ועקב התחושות הגופניות שאינן חולפות. אני מבקש לבדוק זאת, במיוחד שהבדיקה האחרונה שנעשתה הייתה לפני תשעה חודשים, הוא סרב ואמר שהוא לא נותן. יצאתי נעלב וחסר אונים מחדרו ועקב זאת אני פונה אליכם בשאלה האם ברגע שאני מבקש בדיקת דם (B-12 במקרה הזה) יש חובה על הרופא לשלוח אותי אליה, או שזה נתון לשיקול דעתו? אני מקווה שאנחנו המטופלים לא נתונים לחסדיהם ולשיקול דעתם של רופאים מסוג זה, בסך הכל בדיקת דם לוודא שהכל בסדר עקב החולשה והשינוי הדרסטי בבדיקות הדם. תודה רבה, יוסי.

12/11/2009 | 14:43 | מאת: חיפאית

ליוסי, בוודאי שהתגובה של הרופא "למה מי אתה?" אינה ראוייה וזה מראה משהו על אופיו... אבל נניח שאפשר להתעלם מזה, אלא אם יש מי שיחשוב שכדאי להתלונן עליו. בקשר לבקשה שלך להפנות לבדיקת דם לערכי ויטמין B12 : אני לא רופאה , אבל למיטב ידיעתי, רופא אמור להפנות לבדיקות על פי השיקולים הרפואיים שלו. זה הדבר העיקרי שמנחה אותו. לעיתים מתאים לו לבוא לקראת הבקשות של הפציינט, גם אם זה לא הכרחי למטרת האבחון שלו. אבל, תיקח בחשבון שיש בדיקות שאין טעם לעשות אותן יותר מפעם בשנה , או יותר מפעם בתקופה ארוכה מכך. אחת הסיבות - מכיוון שהערכים לא יכולים להשתנות כל כך מהר. (אלא אם כן לוקחים בחשבון שהיתה טעות במעבדה וזה כבר סיפור ושיקול אחרים). אני לא יודעת לומר אם זה נכון לגבי ויטמין B12 , ואתה יכול לשאול את זה גם את הרופאים בפורום "רפואת משפחה", כאן בדוקטורס. תרגיש טוב!

12/11/2009 | 15:42 | מאת: יוסי

אהלן חיפאית, תודה על ההתייחסות ועל ההשקעה בכתיבת ההודעה, אני מודע לכך שבמקרים הרגילים בבדיקת ערכו של ויטמין B-12 תספיק בדיקה אחת לשנה, חצי שנה או שנתיים (תלוי את מי שואלים), אבל מכיוון שכאן יש משהו שעורר את חשדי רציתי לבדוק זאת שוב, גם עצם העובדה שתוך חודש וקצת היו שינויים חדים בבדיקת הדם וגם בהתחשב שהכאבים העצביים שאני חווה התחילו מיד אחרי לקיחת כדור בשם אומפרדקס במשך שבועיים, שלושה, חיפוש באינטרנט הוביל אותי למידע שכדור זה מוריד את החומציות בקיבה ויכול להקטין את ספיגת ויטמין B-12 בגוף. לכן גם אם זה נכון ובדיקה אחת לשנה אכן מספיקה, במקרה הזה שיקול הדעת היה אמור להיות שונה, אני מצפה מהרופא שיגדיל ראש ולא יתעסק באגו או בפנקסנות כזו או אחרת. אבל אני לא מתכוון להגיש תלונה בשל הבירוקרטיה ובשל הידיעה הפנימית שלי שלא יצא מזה כלום, כי בארצנו הגופים המפקחים נוטים לטאטא תחת השולחן, אני רק רוצה לבצע את הבדיקה הזאת ולראות שהכל תקין אצלי בעזרת ה', זהו פשוט להיות רגוע לא יותר, ואני חושב שזו זכות שלי וחובתו של הרופא להקל עלי כאן, אבל יתכן ואני טועה ואינני יכול להיות אחראי לבריאותי.

שלום צר לי לשמוע על התנהגותו של הרופא ההחלטה לגבי הבדיקות שעל החולה לעבור היא בלעדית של הרופא יש באפשרותך להתלונן בפני הנהלת הקופ הומשרד הבריאות על התנהגותו של הרופא אבל לא על החלטתו לקבוע את סוג הבדיקה כמובן שיש באפשרותך לעבור רופא

13/11/2009 | 00:43 | מאת: יוסי

תודה רבה על ההתייחסות לשניכם.

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד