כללית מושלם - בדיקת EUS אנדוסקופיה

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

27/10/2009 | 11:28 | מאת: שרית

שלום רב, זוהי הפעם הראשונה שאני מתייעצת בנושא רפואי, ואיתכם הסליחה אם בעבר ניתנה תשובה דומה. אמי (בת 63) קיבלה הפניה מרופא גסטרו (מנהל מח' בבי"ח) לבדיקת אנדוסקויה של צינור המרה. את כיס המרה הסירו לה לפני כעשר שנים. להפתעתנו קופ"ח דחתה את ההפניה מן הטעם שאינו כלול בסל השירותים. הרופא הסביר לה שניתן לעשות את הבדיקה בביה"ח שבו הוא עובד באופן פרטי ובעלות של 1300 ש"ח (בערך). כמובן שאותי זה מקומם, שכן אמי משלמת כבר המון שנים לביטוח רפואי "מושלם" אך כאשר היא זקוקה לטיפול מסויים הוא כמובן שאינו כלול בשום ביטוח. מכיוון שהרופא הציע לעשות את הבדיקה באופן פרטי, פניתי למספר מרכזים רפואיים ואני מתכוונת לפנות לרופאים פרטיים כדי לקבל הצעת מחיר מקבילה. האם מנסיונך ד"ר, או מנסיונכם חברי הפורום, הצעד הזה כדאי? האם כדאי לי לצאת נגד ההחלטה השרירותית והמשטופשת של קופת החולים והאם יש ליסיכוי לקבל החזר כלשהוא? ההרגשה שלי היא שהתהליך הזה הוא מגמתי ונועד לסחוט כסף מאנשים שאין להם כסף אבל גם אין להם ברירה. אודה להתייחסותך/ם המהירה. שרית

שלום אני בכלל לא בטוח שהבדיקה אינה כלולה בסל אנימציע לך קודם כל לבדוק מול משרד הבריאות אם הבדיקה המדוברת כלולה בסל או לא אחרי שתקבלי שובה תוכלי לכלכל את צעדיך

29/10/2009 | 10:14 | מאת: שרית

ראשית, תודה רבה ד"ר על תשובת המהירה. באותו עניין האם תוכל לומר מה ההבדל בין בדיקת ERCP שאכן כלולה בסל השירותים לבין EUS? לפי החומר שקראתי באינטרנט - אין הבדל ביניהן. תודה, שרית

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד