הערכת החזר

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

17/10/2009 | 14:49 | מאת: רומן

שלום ד''ר פרישמן, אני מבוטח במגן זהב של מקבי. בקרוב אצטרך לעבור ניתוח ע''י מנתח פרטי באסותא.מטרת הניתוח היא לכרות גידול פרה-פרינגיאלי כולל דיסקציה של תחנה צווארית.ניתוח מאוד מורכב כי מקור הגידול נמצא בעצב X והוא כבר יושב על כלי דם גדולים.לכן שכר מנתח נקבע בסך 25000 ש''ח. בהערכת ההחזר שקיבלתי ממגן זהב כתוב שההחזר המעורך הוא בערך 10000 ש''ח. האם ייתכן שההחזר הוא רק 40% משכר המנתח. זה כל מה שמגן זהב נותן? בשביל החזר כזה בן אדם צריך לשלם כל החיים כל חודש ביטוח משלים? הרי התקנון מכבי רשום:"החזר עפ"י עלות מנתח מכבי בתוספת 50%". השאלה איך נקבעת עלות של מנתח מכבי: לפי מורכבות הניתוח, זמן הניתוח או מהשהו ממוצע? האם עבור ביופסיה פשוטה ועבור ניתוח מיקרוכירורגי ייקבע אותו החזר? תודה מראש על תשובתך.

מאחר ולא קיימת שקיפות לעולם לא נדע מה המחיר האמיתי שמכבי משלמת כמובן שניתן לדרוש את המידע הזה אבל מכבי לא תתן לך אותו ללא "מלחמה" תחשוב אם כדאי לך במצבך לצאת למלחמה? על התשובה שלך (שהיא בוודאי שלילית) מכבי בונים שיהיה בהצלחה בניתוח

12/02/2010 | 10:34 | מאת: אלון

שלום רומן נתקלתי באותה בעיה בניתוח בטן. אשמח אם תיצור קשר, אני משוכנע כי ניתן לעשות משהו בנידון. בברכה אלון

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד