בדיקת CT

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

10/06/2009 | 12:07 | מאת: הילה

שלום, לפני שנתיים הייתי מעורבת בתאונת דרכים, מאז טופלתי באמצעות פיזיותרפיה, שיאצו ותרפיה מנואלית. בוצאו לי בדיקות של מיפוי עצמות, אולטרה סאונד, רנטגן וכו' אך לא נמצאו שברים או פגיעות כלשהן. ובכל זאת עד היום אני סובלת מכאבים באזור הצוואר האגן והאמה. ביקשתי מהאורטופד שלי הפנייה ל CT על מנת להיות בטוחה שאכן אין פגיעה, כדי להיות שקטה עם עצמי. האורטופד אכן נתן לי הפנייה, אך הקופה (מכבי) לא מוכנים לאשר לי את הבדיקה למרות ההפנייה, בטענה כי אני לא עומדת בקריטריונים לביצוע הבדיקה (למשל במקרים של חשש בצורך לניתוח וכו'). בנוסף הסברתי להם כי מבחינת עלות הבדיקה, אין לי בעייה לממן אותה אם אצטרך. השאלה היא האם הם יכולים לעשות זאת? האם זוהי זכותי לקבל את הבדיקה לאחר שקיבלתי לכך הפנייה?

מי שאמור לממן טיפול רפואי לאחר תאונת דרכים זו חברת הביטוח ולא מכבי האם תבעת את חברת הביטוח לאחר התאונה?

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד