מחלת כבד אוטואימונית

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

24/10/2015 | 11:31 | מאת: מרים

שלום, אני בת 69, פנסיונרית. חליתי במחלת כבד אוטואימונית ואני מקבלת טיפול של פרדניזון ואימוראן. מלבד זאת עברתי במאי 2012 ניתוח בשיטת וויפל וללא סרטן הלבלב. ומקבלת כדורי קראון ותוספים רבים משום החסר בספיגה. יש לי ריאות פגועות ומשתמשת במשאפים, 2 סטרואידים ואחד לא, ובסינגיולר ואני מטופלת בבלטות התריס באלטריקסון. מאז הטיפול במחלת הכבד, חיי התהפכו, השתנו מקצה לקצה. אני ממש מותשת באופן קבוע ולמעשה אינני שולטת באורח חיי. מצבי הפיזי, הרגשי ולעיתים המנטלי לא קל, ואני לא מצליחה לתפקד. היום והלילה מתחלפים, חוסר השינה מתמשך ןלעיתים אף לכדור השינה אין תוצאות. אני ערירית וגרה בגפי. אחי ומשפחתו גרים בעיר אחרת. אני לבד וסובלת. שאלתי: האם יש סיכוי שאוכל לקבל סיוע מן הביטוח הלאומי, למשך מספר חודשים עד אשר תהייה השפעה חיובית של התרופות הקשות שאני מקבלת, ואגיע לאיזון המתאים? אם אכן ישנה אפשרות, מה עלי לעשות ולמי לפנות. תודה מקרב לב, מרים

שווה לפנות לביטוח הלאומי ולבקש סיוע במסגרת חוק סיעוד אני סקפטי אבל שווה לנסות

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד