בן 78 שנים

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

25/06/2015 | 12:29 | מאת: א.כ

אבא שלי בן 78 שנים: ברקע לחץ דם גבוה, סוכרת אבנים בכליות וכעת מועמד להחלפת מסתם אורטאלי .חבר קופ"ח כללית ( זהב). האם מחלות אלה בכלל והחלפת המסתם האורטלי בפרט מקנים לו נכות רפואית של לפחות 80% ?

סביר מאוד להניח כמובן שצריך להיכנס יותר לעובי בקורה

25/06/2015 | 20:06 | מאת: י.כ

שלום, בעקבות סיבוך של ניתוח כריתת כיס מרה נאלצתי לעבור ניתוח מורכב שכלל פתיחת בטן ואשפוז תחת הרדמה והנשמה במשך כחודש בטיפול נמרץ. היוםת ית חזרתי לשגרת חיי אך תחת מספר מגבלות. יש לי בקע לרוחב הבטן שיחייב ניתוח נוסף ובשלב זה אני אני מוגבלת בהרמת חפצים (חייבת ליווי לסופר, לא יכולה להרים את גיגית הכביסה וכו'). ניסיתי לבדוק מול ביטוח לאומי אם מגיעה לי הכרה כלשהי ונאמר לי מהמוקד שלהם שכיוון שאת ימי המחלה שילמה לי העבודה וכיוון שאני עובדת לא מגיעה לי כל הכרה. אני די בתחושה שנופנפתי ומצד שני ל יכולה להרשות לעצמי להתחייב לחברה כלשהי שתנהל את הבדיקה במקומי - איך אני יכולה לבדוק למה אני זכאית? אגב, גם מקופת החולים נמסר לי שכיוון שאיני עונה על הגדרות הסיעוד היום איני זכאית לפיצוי על תקופת ההחלמה תודה

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד