קצבת נכות

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

02/11/2014 | 19:00 | מאת: הילה

שלום רב, אבי בן 60 עבר ניתוח לכריתת אונה עקב גידול בריאה. הוא הגיש מסמכים לביטוח לאומי לשם קבלת נכות רפואת ו/או אחוזי נכות. יש לציין שהוא לא מקבל שום טיפול תרופתי לטיפול במחלה אלא כרגע נקבע שיהיה במעקב CT כל 3 חודשים. כמו כן הוא סובל מAMD בעין ומקבל מזה 3 שנים זריקות אבסטין. מאחר והוא ניצל את כל ימי המחלה להם היה זכאי והוא אינו מקבל שכר יותר, הוא נאלץ לשקול יציאה לעבודה על אף שאינו חש במיטבו. האם העובדה שיחזור לעבודה (במשרה חלקית כרגע) יפגע בזכותו לקצבת נכות? תודה.

תשלום קצבת נכות מותנית בגובה השכר של המבוטח שכר מעל 4500 ¤ לערך לא מזכה יותר בקצבה

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד