ביטוח בריאות פרטי- טענות חדשות שלא הוזכרו במכתב דחייה

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

23/12/2019 | 20:14 | מאת: ניבר

שלום, ברשותי ביטוח בריאות פרטי בחברת ביטוח. בפוליסה קיימת החרגה על מצב נפשי (בחיתום הצהרתי שאני סובלת מדיכאון). בעקבות תאונת דרכים קשה שהייתה לי התחילו הפרעות שינה והומלץ לי על סידרת טיפולי CBT. בפוליסה שלי יש כיסוי לטיפולי CBT עקב ארוע קשה. פניתי לחברת הביטוח אולם היא דחתה את התביעה שלי בטענה שתאונת הדרכים הקשה אינה ארוע קשה. אני שוקלת לערער על מכתבה , אולם, אני חוששת כי בהמשך החברה תעלה טענה נוספת לזו שרשמה במכתב והיא שקיימת החרגה על מצב נפשי ולכן אין כיסוי. האם יש בסיס לחשש שלי או שחברת הביטוח מנועה מלהעלות טענות שלא הוזכרו במכתב הדחייה שלה? בברכה, ניבר

בעקרון עלות הטיפולים אמורה להיות מכוסה במסגרת תביעת ת.ד. בהנחה שהיא לא הסתיימה. אם היא הסתיימה אז צריך יותר מידע על מנת לענות לך.

24/12/2019 | 21:03 | מאת: ניבר

את השאלה באופן אחר: האם חברת ביטוח יכולה להעלות טענות חדשות נוסף לאלו שנרשמו במכתב הדחייה של התביעה או שקיימת מניעה חוקית ואסור לה לעשות כן. הרציונל העומד מאחורי שאלתי הוא הרציונל הבא: חברה יכולה להעלות טענה חדשה כל פעם ובכך להתיש את המבוטח. תודה וחג שמח!

היא יכולה להעלות כל טענה חדשה עד שהוגשה תביעה לבית המשפט לאחר מכן זה הופך מורכב יותר מבחינתה

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד