אישור קבלת ביטוח סייעודי-לאחר ארבע שנים של מלחמה

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

06/10/2013 | 15:25 | מאת: ליאור

שלום, אודה על כל עזרה או ייעוץ, סבתי בת ה 87, אלמנה אשר לפני כחמש שנים עברה אירוע מוחי שהשאיר אותה ללא היכולת לתפקד לבד ומוגדרת מיד לאחר המקרה כ 100% סיעודית על ידי ביטוח לאומי קופת החולים משרד התמ"ת וכו (משנת 2008), לאחר המקרה היא קיבלה את כל האישורים לקבלת עזרה של מטפלת זרה ואכן מאז היא עם מטפלות צמודות (24/7), מספר שאלות: 1. הגמלה אותה היא מקבלת לא השתנתה מיום המקרה ועד היום (לדעתי 1500 ש"ח) - האם לא מגיעה לה גמלה גבוהה יותר בצורה כל שהיא? (יש לציין כי לא עבדה שנים לפי המקרה וכמו כן לא הייתה לה הכנסה מעבודה וכי מקבלת רנטה מגרמניה וביטוח לאומי בלבד) 2. האם מעבר לעזרה של ביטוח לאומי/תמ"ת במימון המטפלת היא לא זכאית לשירותים נוספים או תעודת נכה בצורה כל שהיא שיסייעו לה בניוד מחוץ לבית וכו? 3 והכי חשוב- סבתי חברת קופת החולים מכבי יותר מארבעים שנה רצוף, היא גם מבוטחת בביטוח סייעודי המון שנים לפני המקרה, לאחר המקרה ולאחר שכל נושא המטפלת וחיי המשפחה הוסדרו והחיים חזרו "למסלולם" החלה אמי בתהליך תביעה של הביטוח לקבלת עזרה מהם דרך חברת כלל - לפי הזכאות אשר אכן אושרה לנו שקיימת לה. נציגי הביטוח החלו בטיפול והחלה מסכת בקשות, בדיקות, המצאת מסמכים, בדיקות בבית, עובדת סוציאלית, רופאים, אחיות ועוד מסמכים וכו. לאחר כארבע שנים כאשר במהלכם מצבה של סבתא שלי הדרדר להיות רע יותר (לא נפטרה לצערה של חברת הביטוח)ובין היתר כלל אישפוזים ולאחר עוד קצת אישורים בדיקות והמלצות מרופאים קיבלנו את האישור המיוחל לקבלת גמלת סיעוד מהביטוח בכלל (מכבי) בתאריך 11.2.13 ובוא נכתב כי היא תקבל את הגמלה מינואר 2013 בלבד בעקבות בדיקה אחרונה של רופא מטעמם ב13.1.13 שבו הוא כותב ציטוט:"בת 87 לאחר שבץ מוחי עם פגיעה בפלג גוף שמאל לפני מספר שנים, ללא שיפור משמעותי במצבה ולאחר נסיון שיקומי, נשארה מרותקת לכיסא גלגלים ללא יכולת לנייד אותו כלל נעזרת במטפלת צמודה בכל פעילות יום יומית -זקוקה לעזרה בכל פעילות ADL מאחר שעברו ארבע שנים מהשבץ אין צפי לשיפור במצבה, מהתרשמותי בבדיקה המבוטחת עונה על הקריטריון של תשושת נפש ונזקקת להשגחה 24 שעות ביממה", מה שמרגיז אותי הוא שגמלת הביטוח הוא לתקופה מוגבלת של חמש שנים אם אני לא טועה וכי ההליך נמשך כשלוש שנים בהם אמי וסבתי עברו טרטור קשה ובירוקרטיה מתישה למרות שהמצב היה קבוע ומאובחן מהיום הראשון שחזרה הביתה, סבתי במצב לא טוב וקבלת תגמולים הביטוח המגיעים לה יכולים לשפר את איכות חייה בצורה משמעותית, לאחר שיחה עם כלל אימי הגישה בקשה רשמית לערעור על תחילת קבלת דמי הביטוח על פי מה שאני יודע המותר בחוק- שלוש שנים אחורה, ציינו כל מסמך שנדרש יקבלו שוב למרות שהכל אמור להיות מתוייק אצלהם וכו. לאחר זמן מה קיבלנו תשובה חזרה האומרת כי אין שינוי בעמדתם וכי בכל מקרה ישנו חוק התיישנות על התביעה של שלוש שנים, שכנראה עבר, האם יש מה לעשות בנושא? מדובר בכסף רב שלא התקבל ובחולה שמתקשה להתקיים כיום.

זו ממש שערוריה אני מאוד אשמj לעזור לכם אנא צרו איתי קשר למייל שלי ונתאם כיצד להתקדם [email protected]

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד