השתתפות עצמית לתרופה שאינה בסל הבריאות

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

07/09/2018 | 13:36 | מאת: ג'קי לוי

שלום , יש לי ולמשפחתי ביטוח בריאות דרך מקום העבודה שלי . במסגרת הביטוח קיים סעיף לתרופות שאינן בסל . ביתי הייתה מטופלת בהורמון גדילה . עלות התרופה לפני השתתפות הביטוח המושלם היא כ- 4500 שח לכל מרשם . לאחר השתתפות המושלם העלות הינה 300 ש"ח . כאשר הגשתי את הקבלות ניקו לי מההחזר השתתפות ע"ס 200 ש"ח . כעת אני בודק ורואה שייש סעיף לפיו אם עלות המרשם הינה יותר מ- 3000 ש"ח לא תנוכה השתתפות עצמית (מצורף החלק המדובר בפוליבה ואני יכול לשלוח את הפוליסה המלאה ) . כיוון שרשום בפוליסה עלות המרשם ולא עלות למבוטח אז לדעתי יש להתייחס לעלות הכללית שהיא 4500ש"ח למרשם ולא לחייב אותי בהשתתפות עצמית . 1. האם לפי תנאי הפוליסה יש לחייב אותי בהשתתפות העצמית או לא ? 2. יש התיישנות של 3 שנים בפוליסה , התרופה נרכשה מאמצע 2013 ועד סוף 2015 אבל ההחזר בוצע ב- 2017 . האם אני יכול לערער עדיין ? נניח לדודמא שנההחזר מבוצע בדיוק אחרי 3 שנים אז משמעות הדבר שאין לי אפשרות לערער או שניתן לערער עד תקופה מסויימת מתאריך ההחזר ? להלן הקטע המדובר בפוליסה: השתתפות עצמית 5.1 . המבוטח ישא בהשתתפות עצמית בסך 200 ₪ למרשם לטיפול תרופתי, אך לא יותר מ- 400 ₪ לחודש בגין סך כל המרשמים שיציג המבוטח בגין אותו החודש. 5.2 . היה המבוטח זכאי לרכישת התרופה במסגרת קופת החולים בה הינו חבר או במסגרת השב"ן בו הוא חבר ונדרש בתשלום השתתפות עצמית בלבד, ישפה המבטח את המבוטח בסכום ההשתתפות העצמית בה נדרש המבוטח בניכוי 200 ₪. 5.3 . למרות האמור לעיל, המבוטח לא יישא בהשתתפות עצמית חודשית במידה ועלות המרשם לחודש עולה על 3,000 ₪.

אירוע שאירע ב 2013 נמצא בהתיישנות.

09/09/2018 | 09:18 | מאת: ג'קי לוי

האם גם במקרה של טעות או החזר לא כמתחייב בפוליסה יש התיישנות ? האם ההתיישנות לא נספרת מרגע ההחזר ? מה עם היו מחזירים לי בדיוק אחרי 3 שנים אז אין לי זמן לערער ?

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד