50 % נכות לסקלרודרמה

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

20/04/2017 | 16:31 | מאת: זוהר

שלום רב אני אישה בגיל 51 ילדתי בגיל 49 לידה ראשונה עברתי הריון מאוד קשה ילדתי בשוע 34 רעלת הריון עובדת מעל 30 שנה במקום מסודר מאז הלידה לא חזרתי לעבודה עקב התפרצות דלקת הפרקים ניוונית וסקלרודרמה [שממנה סובלת שנים רבות ]עם תופעות פריחה והכחלה של הידיים סובלת מקרעים בגידים כל תנועה מקשה עליי מטופלת בסלספט רופא תעסוקתי קבע לא כשירה לעבודה .בוועדה של ביטוח לאומי קבעו לי נכות % 35 סקלרודרמה ן 15 % ריאות ועוד .. האם יש השפעה לקביעת ההחלטה של ביטוח לאומי לגבי א.כ.ע שלי ?[הרי איבדתי את מקום עבודתי בעקבות החלטת רופא התעסוקה ] שאלה שניה האם יש מקום לערער על אחוזי הנכות ? האם הקרן פנסיה גם מושפעים מהחלטת היטוח לאומי.אודה לתשובתך

לגבי שיעור הנכות צריך לראות את המסמכים הרפואיים על מנת להתייחס לקרן הפנסיה יש וועדה רפואית עצמאית שקובעת אחוזי נכות, היא בהחלט יכולה להיות מושפעת מהחלטת המלל אבל לא מחוייבת לכך.

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד