זכויות חולה בבית

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

13/07/2012 | 16:16 | מאת: סמדר

דודתי עברה שבץ מוחי לפני כשנתיים, אושפזה בשיקום ויצאה משם לביתה על שתי רגליה עם נזק שהוא יותר בכיוון המנטלי. לא השכילו לעשות לה ביטוח מושלם או סיעודי ונכון לעכשיו היא מקבלת מביטוח לאומי שעתיים ביום עזרה. מעבר לכך ילדיה, כולם בעלי משפחות, מסורים עד אין קץ- סביבה סביב השעון ותשושים. כשיצאה מביהח עדיין יכלה ללכת עם מעט עזרה אולם לאחרונה כשביקרתי אותה כי כבר אינה מסוגלת ללכת קיבלתי רושם שמצבה הכללי מתדרדר וניכר שחלק מכך- משום שאינה עושה שום פעילות גופנית. אילו זכויות (ש.ב.כללית) מגיעות לה (לרבות פיזיותרפיה) במסגרת השהייה בבית. והאם ואיך ניתן להקל על המשפחה שקורסת תחת הקושי.

סוף מעשה במחשבה תחילה אני לא רוצה לזרוע מלח על הפצעים אבל את פתרון היה צריך לתת לפני שנים ולרכוש לה ביטוח סיעודי. היום אני לא בטוח שיש הרבה מה לעשות. צריך לנסות בביטוח לאומי אולי פאשר להעלות לה את שיעור הזכאות - למרות שאני סקפטי.

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד