דמם מהאף אצל בן שנתיים

דיון מתוך פורום  תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)

30/05/2011 | 15:45 | מאת: הילה

שלום, בני בן השנתיים מתעורר לאחרונה כמעט מידי לילה עם דמם מסיבי מהאף. גם לאביו היתה אותה תופעה כפעוט עד שעבר צריבה של נימים באף. תופעה זאת מדאיגה אותי במיוחד לאור זאת שאובחן שבני אובחן בגיל שמונה חודשים כחולה בitp היה מאושפז וקיבל עירוי ivig בגלל רמת טסיות נמוכה מאוד מזה כעשרה חודשים רמת הטסיות נורמלית. לפני כחודשיים נבדק והטסיות 219,000 . האם יש צורך בבירור המטולוגי נוסף האם יתכן שהוא חולה ב- hht ? אודה לתשובתך המהירה.

השאלה הועברה לרופה מומחה. האם אביו של התינוק עדיין מדמם מהאף? מה קורה לשאר קרובים מצד אבא? בברכה, מאירה

שלום דימומי אף ברוב המקרים אינם קשורים ב HHT. עם זאת כשדימומי האף קשים ו/או מופיעים במס' בני משפחה יש מקום להערכה אם מדובר במחלה. המחלה היא תורשתית דומיננטית - כלומר כמעט תמיד היא קיימת אצל אחד ההורים וכן אצל אחד מהוריו וכן הלאה. רובם המכריע של החולים מדממים כרונית מהאף אם כי לא כולם. לא ברור לי אם יש קשר בין דימומי האף ל ITP לאור תסיות תקינות. על כך כדאי להוועץ עם הרופא העוקב אחר ה ITP. לאור דימומים קשים וסיפור משפחתי מציע לקבוע תור להערכה במרפאת ה HHT בשניידר . טל. לקביעת תור 03-9253210 הרבה בריאות

מנהלי פורום תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)